Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78. yıl dönümünde Samsun’un Bafra ilçesinde törenlerle anıldı.
Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan törende saat 09.05’te sirenler çalındı, saygı duruşunda bulunuldu. Siren sesiyle birlikte vatandaşlar da yollarda saygı duruşuna geçti. İstiklal Marşı ile birlikte bayraklar yarıya indirildi.
Atatürk’ü anma töreni Belediye Kültür ve Sanat Merkezinde Fatih Ortaokulunun hazırladığı anma programı ile devam etti. Programa AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, İlçe Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Teğmen Fatih Kamut, Belediye Başkan Vekili İsmail Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
10 Kasım Atatürk’ü anma programında günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu. Bir "Ömrün Hikayesi" adlı oratoryo gösterisi ile devam eden program okul korosunun marşlarıyla son buldu. Tören sonunda şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.