Samsun Bafra Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "Gencim, Enerjiğim, Nitelikliyim, Çalışkanım, İstihdamım Zenginliktir" projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Bafra Toplantı ve Davet Merkezi Orkide Salonu’nda yapılan toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları katıldı.
İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Kandazoğlu proje hakkında bilgilendirme konuşması yaptı.
Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, "Projenin finansmanı AB formlarından karşılanıyor. Ülkemizin kalifiye elaman ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Bu bağlamda bu projenin çok faydalı olacağına inanıyorum. Bafra’mızda var olan iki organize sanayi bölgemizde gelecek dönemlerde girişimci ve nitelikli elamana ihtiyaç duyulacaktır" dedi.
Bafralı iş adamı Kaya Aşçı, iş yaşamındaki başarısı ve yaşam öyküsünü anlattı.
"Nitelikli elaman yetiştirmek zorundayız"
Vali İbrahim Şahin ise, "İlkokulu bitirdikten sonra 40 yıldır dile ağırlık veren birisi olarak söylüyorum yabancı dil konusunda bizim insanımız çok meraklı değil. Özellikle son yıllarda yabancı dil ağırlıklı okullar açılmasına rağmen biz grameri bir yere kadar öğreniyoruz ama konuşma konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Mutlak surette gençler yabancı dil öğrenmeleri gerekiyor. Olay istihdamsa, daha kolay ürün satmaksa mutlak surette bir dili profesyonelce bilmek gerekiyor. Çocuklarınıza yabancı dil öğrenme konusunda onları inandırın. Çocuklarımız yabancı dil bilirlerse aynı zamanda kendi dillerini de iyi bilirler. Temel sorunumuz biz Türkçeyi iyi bilmiyoruz. Bafra’da bizim istihdam konusunda insanların işsiz kalmaması için mutlak surette meslek edinmeleri gerekiyor. Bununla ilgili de alt yapısını olgunlaştırdık. Biz bir kişiyi işe alan herkese saygı duyuyoruz. Bizim temel sorunumuz işsizlik. Bu dünyanın temel sorunu işsizliği çözen ülke yok. Sadece oranlar konuşuluyor. Biz de tarım kesimi güçlü olduğu için bunu absorbe ediyor. Türkiye ortalaması yüzde 9’larda. Biz her halükarda bunun Samsun olarak altındayız. Yetiyor mu yetmiyor, biz nitelikli elaman yetiştirmek zorundayız" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Şahin iş adamı Kaya Aşçı’ya katkılarından dolayı plaket verdi. Proje koordinatörü Ayşe Çakıroğlu Yardım, proje çalışmaları hakkında sinevizyonla bilgi vermesinin ardından program yapılan ikramla son buldu.