Samsun’un Bafra ilçesinde 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından konferans verildi.
Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Konferans Salonunda İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın tarafından verilen seminere Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Bölge İtfaiye Grup Amiri Yaşar Taşçı, Bafra Kızılay Başkan Vekili Bekir Sami Tuncer, Genel Sekreter İncilay Toker, Bafra LÖSEV Temsilcisi Erol Korkmaz, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
İlce Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Organ nakli için kişinin 18 yaşını doldurmuş bulunması, akli dengesinin yerinde olması şarttır. Verici kişinin maddi bir çıkarı olması ve bu durumu bilen doktorun organ nakli yapması suçtur. Kadavradan organ naklinin yapılabilmesi için beyin ölümü belgesinin hazırlanmış olması, kişinin sağlığında organlarını bağışlaması, bağışlandığına dair bir belge yoksa yakınlarının rızasının alınması şarttır. Kişinin ölümü anında yanında herhangi bir yakını yoksa, bağışlandığına dair bir belge çıkmazsa, 2594 sayılı Yasa, organlarının alınmasına izin vermektedir. Fizik bütünlüğünü değiştirmeyen organlar, örneğin kornea herhangi bir bağış ya da izin aranmaksızın nakil için alınabilir" dedi.
İlçe Müftüsü İsmail Çiçek de organ naklinin dinen uygun olduğunu söyledi.