İlkadım Belediyesi, Lokantacılar Odası ve Odalar Birliği tarafından genç istihdamı destekleme projesi kapsamında Avrupa Birliği destekli olarak aşçı yardımcısı, pasta yardımcısı, pideci ve servis elemanı kurslarında başarılı olan kursiyerlere teşvik ödülleri verildi.
Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE) projesi kapsamındaki kursun ilk teşvik ödül töreni düzenlendi. Törene AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüp Güler, KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Samsun Lokantacılar, Tatlıcılar, Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, Samsun Yol-iş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı İbrahim Uzun ve kursiyerler katıldı.
2 ay önce başlatılan ve pasta yardımcılığı, pidecilik, aşçı yardımcılığı ve servis elemanlığında toplan 78 kursiyerin eğitim aldığı MEMGE kursunda başarılı bulunan 6 kursiyere teşvik ödülleri verildi.
Verilen ödüllerden sonra konuşan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Hepinizin plaketi hak edecek disiplin içersinde olduğunuzu müşahede ediyoruz. Şimdi teşvik amaçlı birkaç kişiye vereceğiz. Ama ilerde bütün kursiyerlerimiz buradan plaket alıp gidecekler” dedi.
15 Temmuz’da Türkiye’ye yapılan darbe girişimini lanetleyen AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, milletin darbe girişiminde bulunanlara iyi bir ders verdiğini söyledi. Köktaş, “1980 darbesinde Kenan Evren televizyona çıktı neden darbe yaptığını açıklıyordu. O zamanlar istikrarsızlık vardı, kardeş kardeşi öldürüyordu, siyasi güvensizlik vardı, yokluklar vardı. 15 Temmuz darbe yapanlara şunu soruyorum, Türkiye’deki istikrarsızlık, kardeş kardeşi öldürme, yokluklardan hangisi vardı da ya da bir tanesi var mıydı da bu darbeyi yapmaya kalkıştınız. Bu darbenin gerekçesi nedir? Biz halen bunun izahatını alamadık. Bu darbe girişimi, Türkiye’de yıllardır din adına, İslam adına, inanç adına iş yaptığını iddia eden, Türkiye’de yıllardır eğitim yaptığını ve Türk bayrağını dünyadaki ülkelerde dalgalandırdığını, İstiklal Marşı’nı okuttuğunu iddia eden, iddia ederken de bu milletin zekatlarıyla, bu milletin kurban paralarıyla, bu milletin fitre ve sadakalarıyla topladıkları paralarla holdingler kurarak, basın yayın kuruluşları kurarak ve bu paraları ‘biz kurban işini yerine getiriyoruz’ diyerek bizden alıp, çeşitli ülkelerden parlamenter, senato ve milletvekili seçtirerek bugün onların reklamını yaptıran, bu ülkenin geleceğini karartmak üzere, belirli ülke tarafından eğitilmiş, yönlendirilmiş, bilgilendirilmiş bir vatan haini Gülen çetesi tarafından yapılmıştır. O görev ona 40 yıl önce verilmiştir. 40 yıldan beri bizim ‘peygamber ocağı’ dediğimiz yere sızarak, oradan bir takım faaliyetlerini yavaş yavaş yapıp zirveye gelerek bu darbeyi yapmaya giriştiler. Ülkeyi darbe yaparak bırakmayacaklardı. Bu ülkemizin etrafındaki ülkelerin gözü olan bütün ülkelerin daha rahat hareket edebileceği, buradan başka ülkelere de rahatlıkla operasyon yapabilecekleri bir faaliyetin girişimiydi. Buna tankları, topları, uçakları vardı. Milletin parasıyla alınan bu tanklar ve uçaklarla millete kurşun yağdırdılar. Onlar bu milletin tanklarıyla bu millete ateş ettiler. Hiç acımasızca öldürdüler. ‘Aman’ diyene hiç acımadılar. Ama bu millet ‘senin tankın varsa, senin benim paramla aldığın uçaksavar mermilerin varsa, bunlar bana vız gelir. Benim elimde sokağım var, benim iman dolu göğsüm var’ dedi ve göğsünü siper etti. Bu bize bir şey daha gösterdi. Artık bu ülkede kolay operasyon yapacaklarını düşünen, bu ülkeyi, bu milleti diz çöktüreceklerini düşünenler artık bundan sonra 1 yıl değil, 2 yıl değil, 10 yıl değil, 100 yıl değil bin yıl dahi geçse bu darbe girişimine daha teşebbüs edemeyecekler. Çünkü bu millet onlara öyle bir ders verdi” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kursiyerlerin hazırladığı pastalar ikram edildi.