Samsun’da yaşayan Bayburtlular ile bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Milli seferberlik çağrısı sadece askeri anlamda düşünülmemelidir. Ülkemizde ve dışarıda yaşanan gelişmeleri bu ülkenin her insanı milli düşünmeli ve hedeflerine doğru ilerleyen Türkiye’nin yüküne omuz vermelidir” dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin daveti üzerine dernek yönetimi ve üyeleri ile kahvaltıda buluştu. Dernek Başkanı Hakan Tali’nin de yer aldığı buluşmada dernek yönetimi ve üyeleri ile sohbet eden Başkan Genç, ülkenin içinde bulunduğu sürece vurgu yaparak, birlik ve beraberliğe dikkat çekti. Başkan Genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milli seferberlik çağrısının doğru anlaşılması ve herkesin milli düşünmesi gerektiğini söyledi.
Kahvaltının ardından konuşan Başkan Osman Genç, şehitlere rahmet dileyerek, “Ben belediye olarak şunu yaptık, bunu yaptık, yollar, köprüler, binalar inşa ettik diye anlatmayacağım. Çünkü şehrimiz ve ülkemiz çok büyük bir tehlikenin içerisindeyken bunların hiç birisinin önemi ve anlamı yok. Üstad Necip Fazıl’ın Sakarya Türküsü şiirinde ifade ettiği gibi; ‘Bugün de oluklar çift. Birinden nur akıyor, diğerinden kir.’ Yaşadığımız gelişmeler onu gösteriyor. Bu nedenle hepimizin şehrimize, geleceğimize, vatanımıza ve milletimize karşı sorumluluğu var. Herkes milli düşünmek zorunda” dedi.

“Farklı metotlarla saldırıyorlar’
Hainlerin bugün versiyon değiştirerek başka metotlarla yeniden Türkiye’ye saldırdığını ifade eden Genç, “Bunlara karşı hazır ve uyanık olmamız gerekiyor. Türkiye’nin şu anki mücadelesi bir Kurtuluş Savaşı mücadelesidir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı bu dik duruşa, halk olarak bizler de dik durduğumuz taktirde ülkemizi kimse kontrolü altına alamayacak, yükseliş hamlesi hızlı bir şekilde ivme kazanacaktır. Bugüne kadar düzenlediğimiz 16 tane Yeni Türkiye Yolunda konferanslarını da, bu anlayışla halkımızı bilgilendirmek için yaptık, 15 Temmuz’u unutturmak için 15 Temmuz Öncesi ve Sonrası kitabı çıkardık. Sürekli uyanık olmamız için 15 Temmuz’u diri tutmak zorundayız” diye konuştu.

“Tarih değil, hatalar tekerrür eder”
Türkiye’nin geldiği noktanın hem yeni anayasayı hem başkanlık sistemini öne çıkardığını da dile getiren Genç, “Bugünkü Türkiye dünün rotasız, hedefsiz, amaçsız Türkiye’si değil. Türkiye’nin önünde 2023 hedefleri gibi heyecan verici yol haritası var. Adına ister Başkanlık sistemi denilsin, ister Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilsin, bu milletin tarihinde bulunan, fiili uygulaması bulunan bir yönetim tarzıdır. Şunu çok iyi biliyoruz ki; Yarını bugün belirler. Dolayısıyla bugünden yarınlarımızı şekillendirecek adımları atmak zorundayız. Tarih değil hatalar tekerrür eder. Bugün Türkiye olarak eski hataları tekerrür ettirme şansımız yok. Bilgi toplumunda küresel aktörlerin tüketicisi olmak da var, üreticilerden biri olmak da. Türkiye eğer yeni anayasa ve sistem değişikliğini yaparsa, tüketici değil, üretici bir ülke olacaktır. Türkiye’nin, yeni bin yılda hak ettiği yere gelebilmesi için bu iki dönüşümü gerçekleştirmesi gerekmektedir. Gelecek yılların Türkiye için altın yıllar olacağına inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda göreceksiniz Türkiye parlayan yıldız gibi hızla ilerleyerek zirveye oturacak” şeklinde konuştu.

“Bayburtlular vatanını seven insanlardır’
Davetlerine icabet eden Başkan Osman Genç’e teşekkür eden Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Tali de, “Bayburtlular olarak vatanını, milletini seven insanlarız. Samsun’da yaşıyoruz ve Samsun’u çok seviyoruz. Yatırımlarımızı buraya yapıyoruz. Samsun’un kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Başkan Genç, dernek üyelerinin sorularını yanıtladı. Programın sonunda Dernek Başkanı Hakan Tali, Başkan Osman Genç’e Bayburt yöresine ait dokuma sanatıyla yapılmış kravat hediye etti.