Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Bu alçaklarla kimin ilişkisi varsa hepsi hukukun önünde hesap verecek. Vali varsa vali verecek, belediye başkanları varsa belediye başkanları verecek, milletvekilleri varsa milletvekilleri verecek, iş dünyasından adam varsa iş dünyası verecek” dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Altın Meşe Park’ta düzenlenen basın toplantısında Samsun’da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ve çalışanları ile bir araya geldi. Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da yer aldığı toplantıda, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında FETÖ/PDY’ye karşı verdikleri mücadeleden dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Osman Genç, bu mücadelede basın mensuplarının tehdit edildiğine ve baskı kurulduğuna dikkat çekerek, basın mensuplarının yanında olduğunu ve basını tehdit edenlerin karşısında kendisini bulacağını söyledi.
"Her şey açık ve seçik olacak"
Genç, "Basını susturmaya kalkanlar hem milleti hem de bizi karşısında bulur. Bu şehirde bir tek FETÖ/PDY mensubu kalmayıncaya kadar OHAL Samsun’da devam edecektir. Bunu hiç kimse normalleştiremez. Bunu normalleştirmeye hiç kimse kalkmasın. Biz siyasi liderimiz Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımızın çizmiş olduğu perspektifle aynı şekilde yürümeye devam ediyoruz. Basına karşı herhangi olumsuz bir mesele olduğu zaman bunu yüksek sesle dile getireceğim ve bunu gerekli yerlere taşıyacağım. Teröristleri bu şehirde temizleme mücadelesinde basınımızın yanında olduğumu ifade etmek isterim. Bu şehirde her şey açık ve seçik olacak. Kim açığa alındı, kim suçlu bu millet bilecek. Hiç kimse haber alma özgürlüğünü, haber alma hakkını engelleyemez. Engellemeye kalkıştığında önce bir vatandaş olarak, sonra bir belediye başkanı olarak karşısında beni bulur. Çok net söylüyorum" dedi.
"Burası hukuk devleti"
FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelenin Türkiye ve Samsun’da devam ettiğini belirten Başkan Genç, "Medyamızın yaptığı bu mücadeleyi her dakika takip eden birisi olarak söylüyorum. Önemli bir sınav veriyoruz. Bu şehirde kimin ne, nerede olduğunu hepimiz biliyoruz. Üç ayağı var bu işin. Siyaset, bürokrasi ve ticaret. Üç ayağı çözemedikten sonra şehri çözemezsiniz. Ama şunu üzülerek ifade etmek istiyorum. Bu üç ayağın çözülmesine katkı sağlamak üzere yazı yazan, haber yapan arkadaşlarımıza bir baskının olduğunu görüyoruz. Bu şiddeti nefretle kınıyorum. Hiç kimse bu şehrin sahipsiz olduğunu düşünmesin. Bu şehrin sahibi bu şehirde yaşayanlardır. Bu medya güzel işler, haberler yaptığı zaman güzel de, yanlışları dile getirdiği zaman kaba kuvvetle mi çözüm arayacaksınız. Varsa bir yanlışlık yargıya gidersiniz. Burasının bir muz cumhuriyeti olmadığını hala kavrayamayanlar var. Burası bir hukuk devleti. Hiç kimse kusura bakmasın. Bu alçaklarla kimin ilişkisi varsa hepsi hukukun önünde hesap verecek. Vali varsa vali verecek, belediye başkanları varsa belediye başkanları verecek, milletvekilleri varsa milletvekilleri verecek, iş dünyasından adam varsa iş dünyası verecek. Herkes hesabını hukukun önünde verecek. Bunu Başkomutan Sayın Recep Tayyip Erdoğan söylüyor, Başbakanımız söylüyor. En ufak ilişkisi olan hukuk önünde hesap verecek" diye konuştu.
"FETÖ’cülerin hepsi temizlenecek"
Samsun’da basının FETÖ/PDY mücadelesinde güzel bir sınav verdiğini ve basının özgür olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Normalleşmeden söz ediliyor. Bu şehir ancak bir tane FETÖ üyesi kalmayınca normalleşir. FETÖ’cülerin tamamı bu şehirden temizlenecek. Temizlemezsek şehitlerimize karşı borcumuzu yerine getirmiş olmayız. Bu şehrin bütün iliklerindeki bu alçaklara karşı bizim, internet medyamızın hem köşe yazarlarımızın hem yazılı hem de görsel medyamızın bugüne kadar göstermiş olduğu bu güzel duruşunu devam ettireceğini düşünüyorum. Baskılara asla boğun eğmeyeceğiz, eğmeyeceksiniz. Çünkü bu şehrin sahibi millettir, size sahip çıkacak olan bu milletle bizler olacağımızı unutmamanızı istiyorum. Bu toplantıyı hem bir 15 Temmuz gecesi ve sonrasında verdiğiniz mücadeleye karşı bir teşekkür ve sizlerin yanında olduğumuzu ifade etmek için düzenledik. Bunlara sempati duymak, bunları korumak, bunların ilişkilerinin ortaya çıkmasını engellemeye çalışmak alçaklıktır. Bu şehirde siyaset, bürokrasi ve ticaret kurumlarının iliklerine kadar girmiş olan bu virüsleri birlikte temizleyeceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. En üstten aşağı bu alçaklar bu şehirden temizlenecektir. Korkunun ecele faydası yok" ifadelerini kullandı.
"Sesim çıkmaya devam edecek"
FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelede milat tarihinin 17-25 Aralık olduğuna da işaret eden Genç, şunları söyledi: "Bu tarihten sonra Türkiye Cumhuriyeti kesin tavrını koyarak bunun bir terör örgütü olduğunu belirlemiştir. O günden sonra herkesin bu örgütle irtibatını kesmesi gerektiğini Sayın Cumhurbaşkanımız söylemiştir. Şehirlerde biz bunu başlattık. 2014 seçimlerinde başladık. Bugün geçmişte medyada kimin ne yaptığı ortaya çıkmaktadır. Biz o zaman ev ev, sokak sokak anlattık. Siyaset kurumundaki insanlarımız bunu doğru anlayabilmiş olsaydı bugün bu 15 Temmuz yaşanmayabilirdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu, fakat kurumlarımızın bir türlü harekete geçemediği, bunların temizlenmesi noktasında istenilen hareket olmadığı için 15 Temmuz’u birlikte yaşadık. Bu sadece yönetime el koymak değil, bir işgal girişimidir. Ama bu işgalci girişimine karşı dur diyen bir Türkiye vardır. Eğer medya olmamış olsaydı Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısını millete ulaştıramamış olacaktı. Ulusal, yerel bütün basın mensupları önemli bir sınav vermiştir ve bu sınavı başarıyla geçmiştir. Bu şehirde siyaset, bürokrasi ve ticarette bunlar temizlenene kadar benim sesim çıkmaya devam edecek. Basınla birlikte bu sesimiz çıkacak" şeklinde konuştu.
"FETÖ’cülerin davası tek tek düşüyor"
FETÖ/PDY terör örgütüne mensup olmaktan yakalanan ve tutuklanan avukatın kendilerine de geçmişte 4 dava açtığını ve bu davaların üçünün düştüğünü belirten Başkan Genç, diğer davanın da büyük ihtimalle düşeceğini söyledi. Başkan Genç ayrıca, FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelede işin başında olunduğuna ve yüzde 10’u geçmediğine dikkat çekti.