Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini iftar yemeğinde ağırlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "STK’lar ne kadar gelişirse, şehrimiz ve ülkemiz de o kadar çok gelişir. Samsun için birlik olmalıyız" dedi.
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini Canik Kültür Merkezi’nde verilen iftar yemeğinde ağırladı. Yoğun ilginin olduğu iftar yemeğine Başkan Yardımcısı Alican Usta, Türkiye Şoförler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, Memur-Sen İl Başkanı Necdet Güneysu, Müsiad Şube Başkanı Selim Sar, Ankara Samsunlu İş Adamları Derneği (ASİYAD) Başkanı Osman Yılmaz, Samsun Esnaf Sanatkarlar kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Eyüp Güler, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, STK temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
“GÜÇLÜ STK, GÜÇLÜ ŞEHİR”
Başkan Osman Genç’in konuklarıyla yakından ilgilendiği yemekte, birlik ve beraberlik örneği sergilendi. İftar yemeğinin ardından konuşan Başkan Osman Genç, sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaparak, "Sivil toplum kuruluşlarımız ne kadar gelişirse, şehrin gelişimine ve dönüşümüne ne kadar katkı sunabilirse şehrimiz de o oranda gelişir. Biz şehrimizin yararına olacak her türlü çalışmaya, birlikteliğe destek veriyoruz" dedi.
“BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ”
Dünyada artık şehirlerin yarıştığına işaret eden Başkan Genç, "Kalkınma kesinlikle yerelden geçmektedir. 21. yüzyılda bir şehri geleceğe taşıyacak olan yerel yönetimlerdir. Şehrin yerel yönetimleri ne kadar güçlü olursa şehir de o kadar güçlü olur ve hızlı büyür. Biz bu şehrin yöneticileri, sivil toplum kuruluşları ve halkı ile birlikte güçlüyüz. Bir şehri ileriye götürecekseniz ortak akıl şarttır. Şehrimizin tüm dinamikleri ile birlikte ortak akılla hedefe ulaştırabiliriz" diye konuştu.
“4. SANAYİ DEVRİMİNİ YAKALAMALIYIZ”
Samsun’un yakın hedefinin 2019, orta ve uzun vadeli hedeflerinin 2023, 2053 ve 2071 olduğuna işaret eden Genç, "Şehrimizi bu hedeflere ulaştırabilmemiz için en büyük ihtiyacımız birlikteliktir. Biliyoruz ki birlikten kuvvet doğar. Bu bakımdan sivil toplum örgütlerimizi önemsiyorum. Şehir olarak bütünleşmeli, birlik olmalıyız. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görevler düşüyor. Yeni bin yılın başında şehrimizin ve ülkemizin söz sahibi olmasını istiyorsak 4. sanayi devrimini mutlaka yakalamalıyız. Bu hedefi başarmak için şehrimizi el ele, omuz omuza büyütmeliyiz. Bu şehirde un var, yağ var, şeker var. Ancak helva yapmayı bilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.