Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye Basketbol Federasyonu Temsilcilerini ve Türkiye finallerine katılma başarısını gösteren Samsun Canik Belediyespor Genç Bayan Basketbol Takımı antrenörü ve sporcularını ağırladı.
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Genel Sekreteri Celal Arısan, TBF Ankara Temsilcisi Borga Aydoğdu, TBF Samsun Temsilcisi Ali Kemal Çımagil, İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, TBF Teknik Komiseri Erhan Elbir Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Türkiye Basketbol Federasyonu temsilcileri ile sohbet eden Başkan Genç, Canik Belediyesi olarak sporun her alanında spora ve sporcuya destek verdiklerini söyledi.
TÜRKİYE FİNALLERİNE KATILACAKLAR
Öte yandan, federasyon temsilcilerinin ziyaretinin ardından, Samsun’da düzenlenen Genç Bayanlar Anadolu Şampiyonası’nda şampiyon olarak Türkiye finallerine katılma başarısını gösteren Samsun Canik Belediyespor Genç Bayan Basketbol Takımı’nın antrenörü Cem Beşiroğlu ve sporcular da Başkan Genç’in misafiri oldu. Kulüp Başkanı Ercan Bayrak ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün’ün de yer aldığı ziyarette başarılı sporcuları tebrik eden Başkan Genç, takımın Türkiye Finallerinde başarılı sonuçlar alacağına inandığını belirtti.
“SPORU VE SPORCUYU DESTEKLİYORUZ”
Canik Belediyesi olarak gençleri önemsediklerini ifade eden Genç, "Yaptığımız eğitim, kültür ve sosyal yatırımlarla gençlerimize ahlaki ve manevi değerleri aşılarken, spor yatırımlarımızla da gençlerimizin fiziki gelişimlerini de sağlıyoruz. Sporun bütün dallarında sporu ve sporcuyu destekliyoruz. Özellikle aynı anda 750 sporcuya spor yapabilme imkanı sunan uluslararası standartlardaki Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezimizde ulusal ve uluslararası dereceler elde eden sporcular yetişmektedir. Dünya Şampiyonu engelli sporcumuz Ali Topaloğlu da buna en güzel örnektir" dedi.
“2 BİN KİŞİLİK SPORCU ORDUSU”
Canik’in sporda marka haline geldiğine de işaret eden Genç, "Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden ve özellikle genç kızlarımız için idol olan Bayan Basketbol Takımımız, şehrimizi 4 sezondur başarıyla temsil etmektedir. Bu yıl hem Play-Off’lara kaldı hem de Avrupa’ya gitme hakkı kazandı. İnşallah şehrimizi Avrupa’da uluslararası arenada da temsil edecek. Bugün 2 bin civarındaki sporcu ordumuzla Canik ve Samsun adını dünyaya duyuruyoruz" diye konuştu.