Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz’da FETÖ/PDY terör örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında yaralanarak gazi olan Samsunlu Metin Bağ’ı evinde ziyaret ederek ‘geçmiş olsun’ dileğinde bulundu.
FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği hain darbe girişiminin ilk dakikalarında ailesi ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’na giden ve aralıksız nöbet tutan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz kahramanlarından Samsunlu gazi Metin Bağ’ı da unutmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine İstanbul Taksim Meydanı’na giden ve burada hainlerin vatandaşlara saldırısı sonucu iki bacağından yaralanan Metin Bağ’ı Uludağ Mahallesi’ndeki evinde ziyaret eden Başkan Genç, 15 Temmuz gazisine geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Gazi Metin Bağ’ın büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini belirten Başkan Genç, "15 Temmuz’un o karanlık gecesinde yaşadıklarımız unutulmaz anlarla dolu. O mücadelede Metin kardeşimiz yaralanan kahramanlarımızdan bir tanesi. Vatan savunmasına karşı ölümü pahasına yaralanan ve gazi olan kardeşlerimizle ne kadar övünsek azdır. 15 Temmuz gecesinde sizin gibi kahramanların sayesinde gerçekten büyük bir badire atlattık. Türk halkı bu fedakarlığınızı asla unutmayacaktır" dedi.
Türk milletinin kadını erkeği, genci yaşlısıyla vatanına ve geleceğine sahip çıktığına işaret eden Başkan Osman Genç, "Metin Bağ kardeşimiz onurlu ve kutsal bir mücadele için gazi oldu. Bu millet Metin Bağ ve onun gibi vatan uğruna şehit olan, gazi olan kahraman insanlarımızı asla unutmayacaktır. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Onlar vatanımıza karşı görevini layıkıyla yaptı. Şimdi bize düşen görev, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz için, geleceğimiz için kim olursa olsun bu vatan hainlerini devletimize bildirmektir. Eğer bu vatan hainlerini bildirmezsek şehitlerimizin iki eli yakamızda olur" diye konuştu.