Öğrenciler ve eğitimciler 2016-2017 eğitim-öğretim yılına merhaba derken, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne yeni başlayan öğrencilere ‘hoş geldiniz’ ziyaretinde bulundu.
Yeni eğitim-öğretim yılı tüm Türkiye’de açılırken, Canik’te de öğrenciler ve eğitimciler yeni döneme merhaba dedi. Yeni eğitim-öğretim döneminin ilk gününde Canik Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek, öğrencilere ve öğretmenlere başarı diledi. Okul idarecileri ile birlikte İmam-Hatip Lisesine yeni başlayan öğrencilerin sınıflarını gezen Başkan Genç, öğrencilere "Hoş geldiniz" derken, çiçek de verdi.
“Hepiniz birer Ömer Halisdemir olun
Öğrencilere, 15 Temmuz gecesi hain cuntacı komutanı alnından vurarak darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir’i anlatan Başkan Osman Genç, "Aziz şehidimiz Ömer Halisdemir, vatanı ve milleti uğruna gözünü kırpmadan şehit olmuştur. Biz de Sayın Galip Öztürk’ün kararı ve bizlerle yaptığı istişare sonucu bu okula onun adını vererek, kahraman şehidimizin adını yaşatmak ve bu okulumuzda yeni Ömer Halisdemirlerin yetişmesini amaçladık. Sizler de hangi alanda olursa olsun, birer Ömer Halisdemir olun. Vatanımız ve milletimiz için kendi alanlarınızda Ömer Halisdemir gibi kararlı olun" dedi.
Öğrencilerden normal eğitimlerinin dışında toplumu, dünyayı ve bölgede yaşananları iyi okumalarını da isteyen Başkan Genç, "Okumak sadece ders görmek değildir. Gençlerimiz olarak sizler şehrimizde, ülkemizde ve bölgede, hatta dünyada yaşananları iyi okumalısınız. Her bir gencimiz 15 Temmuz’un amaçlarını, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları iyi bilmeli ve uyanık olmalıdır. 15 Temmuz’da bu bilinçte olan gençlerimiz ülkesi ve milleti için hainlere dur demiştir. Gençlerimizin bu bilinçte olması bizleri mutlu etmiştir. Yarınlarımız olarak gördüğümüz sizlerin de vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetişen, milli ve manevi değerlerini bilen bireyler olarak yetişeceğinize inanıyorum" diye konuştu.
Liseye yeni başlayan öğrencilere ’hoş geldiniz’ ziyaretinin ardından Öğretmenler Odası’nda eğitimcilerin misafiri olan Başkan Genç, okul idarecileri ve öğretmenlerle sohbet etti. Öğretmenlerin okulla ilgili istek ve taleplerini de dinleyen Genç, daha sonra okulda açılan 15 Temmuz Sergisi’ni gezdi. Sergide yer alan 15 Temmuz gecesine ait fotoğrafları tek tek inceleyen Başkan Genç, "Bu hainliği ülkemize ve milletimize yapanlarla mücadele etmek bizlerin şehitlerimize, gazilerimize, ülkemize ve bayrağımıza karşı en büyük borcumuzdur" ifadelerini kullandı.