Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, eşi Yasemin Togar’la birlikte Tekkeköy Kirazlık Mahallesi’nde çat kapı gittikleri evde üç torunu ve bir çocuğu ile yalnız yaşayan Hatice Ayaz’ın mütevazi sofrasına konuk olarak birlikte oruç açtılar.
Başkan Togar ve eşi Yasemin Togar’ı karşısında gören Hatice Araz şaşkınlığını gizleyemedi. Hatice Ayaz “Bir çocuğum ve üç torunum ile bu evde yalnız yaşıyorum. Geçen yıl iftar soframıza misafir olan başkanım bu yıl yine iftar soframıza konuk oldu. Bizleri unutmayan ve her konuda yardımlarını esirgemeyen başkanımız ve eşinden Allah razı olsun. Hem soframıza konuk oldular hem de beni ve torunlarımı sevindirdiler. Allah’da onu iki cihanda mutlu etsin” dedi.
Ramazan ayının dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğunu ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar “Ramazan ayı öncesindeki misafirliklerimizi Ramazan ayının gelmesi ile çat kapı iftar yemekleri ile sürdürüyoruz. Bu mübarek ayda vatandaşlarımız ile bir tas çorbayı, bir dilim ekmeği, aynı sofrayı paylaşarak oruçlarımızı birlik beraberlik içerisinde açma fırsatı yakalıyoruz. Huzur, bereket ve maneviyat yüklü bu mübarek günlerde özellikle ramazan sofraları ayrı bir önem taşıyor. Binlerce kişi bir sofra etrafında toplanıp dualar eşliğinde aynı yemekler ile oruçlarını açma fırsatı buluyor” diye konuştu.
“ÇAT KAPI İFTAR SOFRALARINA KONUK OLUYORUZ”
İlçedeki ailelere konuk olup aynı iftar sofrasını paylaşmaya çalıştıklarını söyleyen Tekkeköy Belediye Başkaın Hasan Togar “Toplu iftarların yanında özellikle komşu evlerimizde yapmış olduğumuz çatkapı iftarlarımız da var. Belirlemiş olduğumuz eve iftar vaktine dakikalar kala konuk olup aynı sofra da o aileyle oruçlarımızı açıyoruz. Her gittiğimiz evde farklı bireylerle, ailelerle tanışıyoruz. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımızla rahmet ayının büyüsüyle bütünleşmeli ve birlikte paylaşımlarda bulunmalıyız. İşte bizde bu birliktelik ve paylaşım duygusuyla hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Bu akşam da yine geçen yıl iftar sofrasını paylaştığımız Hatice teyzemizin evine konuk olduk. Ramazan ayı birlik beraberliğin, paylaşmanın ve manevi duyguların en güzel şekilde sergilendiği on bir ayın sultanıdır. Bizde Ramazan ayının maneviyatına uygun hareket ederek, ilçemizin çeşitli mahallelerindeki ailelere çat kapı misafir oluyoruz. Onlarla aynı sofrayı paylaşıyoruz. Hatice teyzem üç torunu ve bir oğlu ile yalnız yaşamasına rağmen bizleri çok güzel bir şekilde ağırladı. Geçen yıl ilk geldiğimizde dediğim gibi artık ben ve eşim Hatice teyzemizin ve çocukların manevi ailesi sayılırız. Tanıştığımız günden bu zamana kadar onları yalnız bırakmadığımız gibi bundan sonrada onların yanında olmaya devam edeceğiz. Hatice teyzeme misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.