15 Temmuz 2016’nın demokrasi tarihinin sayfalarına kara bir leke olarak eklendiğini söyleyen Samsun Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Türk milletinin darbecilere karşı birlik beraberlik örneği sergilediğini, tek yürek, tek yumruk olarak hareket ederek, tüm dünyaya büyük bir demokrasi dersi verdiğini kaydetti.
"Milletimizden tüm dünyaya demokrasi dersi"
Demokrasiye, milli iradeye, ülkenin huzur ve güvenliğine yönelik bir gurup askeri ihanet çetesi tarafından yapılan darbe girişimine en güzel cevabı milletin verdiğini ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Vatana, millete ihanet eden askeri terör şebekesinin oyununu aziz Türk milleti bozarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdi. Darbe girişimine karşı meydanlara inen millet, cadde ve sokaklarda gece gündüz demeden demokrasi nöbeti tuttu. Cumhurbaşkanımız, Büyük Millet Meclisi Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ilk dakikadan itibaren olayları takip edip krizi profesyonelce yöneterek kahramanca irade göstermişlerdir. Türkiye’nin tüm illerinde, ilçelerinde millet meydanlara inerek darbecilere karşı duruşlarını en güzel şekilde sergilediler. Askeriyenin içine sızan bazı hainlerin ülkeye, insanlığa ve demokrasimize karşı geçmiş alışkanlıklarını yinelemek için harekete başladılar. Vatandaşlarımız geçmiş yıllarda yaşanan darbelerin acısını ve ülkemize kaybettirdiklerini çok iyi bildiği için böyle bir kalkışmaya karşı geldi. İlk defa ülkemizde siyasi partilerimiz ve her türlü siyasi partiye sahip yediden yetmişe kadın erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı herkes sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıktı. Hainlere gereken dersi verdi. Kendi halkına, kendi güvenlik güçlerine silah sıkan bizim askerimiz olamaz. O bir grup asker vatan hainidir. Bizim askerimiz vatan evlatlarımız görevinin başında. Bizim askerimiz halkına, meclisine, Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanı Külliyesine bomba atmaz, silah sıkmaz, halkının üzerine tank sürmez. İşte bizim askerimiz, bizim polisimiz her şeyden önemlisi yüce Türk milleti bu hainlere en güzel dersini verdi" dedi.
"Tekkeköy Milli iradeye demokrasiye sahip çıktı"
Tekkeköy halkının milli iradeye sahip çıktığını belirten Başkan Hasan Togar, "Bir grup vatan haini asker tarafından başlatılan bu kalkışmaya Tekkeköy halkı meydanlara çıkarak cevabını verdi. Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 15 Temmuz gecesi Tekkeköy meydanına akın eden yeni meydanımızı demokrasi meydanına çeviren tüm hemşehrilerime en kalbi şükranlarımı sunarım. Bir kez daha Tekkeköy üzerine düşen görevi yerine getirdi. Cumartesi akşamı binlerce Tekkeköylü Belediye hizmet binamızın önünde toplanarak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak adına konvoyla Cumhuriyet meydanına giderek meydanı doldurdu. Tekkeköy halkı her zaman her konuda üzerine düşeni yerine getiriyor" diye konuştu.
"Tekkeköy’de yaşayan Iraklılar kurban kesti"
Togar, sözlerine şöyle devam etti:
"İlçemizde ikamet eden buraya yerleşip burada çalışan Iraklı kardeşlerimiz bu olayların hayırlısıyla dinmesi durumunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için kurban adamışlar. Bu akşam Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için adadıkları adaklarını kestiler. Onlar ülkelerinde yaşanılanları çok iyi bildiği için bizden daha hassas hareket ediyorlar. Allah ülkemize, bayrağımıza, vatanımıza karşı olan şer odaklarına fırsat vermesin, birlik beraberliğimizi daim eylesin."