İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet Evi’nde belediye zabıta çalışanları ile bir araya gelerek, Zabıta Teşkilatı’nın 190. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla önemli mesajlar verdi.
Her yıl Eylül ayının(1-7 Eylül) ilk haftası kutlanan ve bu yıl kuruluşunun 190’ıncı yıl dönümü vesilesiyle belediye zabıta teşkilatı ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, zabıtanın belediyenin vitrini ve aynası olduğunu söyledi. Başkan Tok, "Sizler belediyemizin vitrini, ve dışarıya yansıyan imajısınız. İyilik ve güzellikle sorunları kırıp dökmeden çözüm odaklı davranışlarımızla topluma örnek olmalıyız. Çünkü sizler belediyenin aynası konumundasınız" dedi.
"YAKLAŞIMLARINIZ İYİLİK VE GÜZELLİKLE OLSUN"
Belediyelerde, zabıtanın dışarıya yansıyan yüzü olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan Tok, "Belediye zabıtası, yerel yönetimlere bağlı kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması görevini yapan bir kolluk kuruluşudur. Sizler, belediye sınırları içinde ilçemizin düzenini, halkının huzurunu ve sağlığını sağlayıp korumak amacıyla kanun, tüzük ve yönetmeliklerde, belirtilen görevleri ifa etmekle sorumlusunuz. Sizlerin sorumlulukları çok önemli. Sizler belediyemizin dışarıya yansıyan yüzünün en önemli fotoğrafısınız. Sizler şehrin yaşam kurallarını hayata geçiren arkadaşlarsınız. İyilikle, güzellikle yaklaşarak insanlara daha rahat yaşam standardı sağlamalıyız. Sorunları kırıp dökmeden çözerek davranışlarımızla topluma örnek olmalıyız. Çünkü sizler belediyenin aynası konumundasınız. Sizin hal ve hareketleriniz, giyim ve kuşamınız bunun için çok önemlidir" şeklinde konuştu.
"SİZLERE ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR"
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ilçenin huzuru ve güvenliği için zabıta çalışanlarına önemli görevler düştüğünü belirten Erdoğan Tok, "Belediyelerde her birimin kendince görev ve sorumlulukları var ama, belediye deyince vatandaşın aklına ilk sıralarda zabıta geliyor. O nedenle zabıtaya çok önemli görevler düşüyor Halkımızın bayramlarını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak hususunda gereken hassasiyeti göstermenizi önemle rica ediyorum. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Teşkilatı ile koordineli bir şekilde, herkesin üzerine düşen sorumluluk alanlarındaki vazifeleri layıkıyla yerine getirmeniz halkımızın huzuru ve rahatının temini için faydalı olacaktır. Zabıta Teşkilatının 190. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldiğimiz buluşmanın çalışmalarımızdaki başarının artırmasını diliyor, belediyelerin vatandaşla arasında köprü vazifesi gören, vatandaşların huzuru için, güvenli, sağlıklı ve düzenli bir yaşam alanı hazırlayan tüm zabıta arkadaşlarımın Zabıta Haftası’nı kutluyorum" diye konuştu.