Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ladik ilçesinde demokrasi nöbetinde genç bir çiftin nikahını kıydı.
Samsun’da ilçelerde de demokrasi nöbeti devam ediyor. Vali İbrahim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milletvekili Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ilçelerdeki demokrasi nöbetlerine katıldı.
Demokrasi nöbetinde ilk nikah
Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Ladik meydanında 15 Temmuz’dan itibaren gece-gündüz demokrasi nöbeti tutan Fatma ve Emirhan çiftinin nikahını kıydı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan nikah şahidi oldu. İlk defa böyle bir ortamda nikah kıydığını belirten Başkan Yılmaz, “Ladik meydanında bir ilke imza attık. Umarım attığımız imza hayırlı olur. Darbe girişiminin ilk gününden beri yeni evlenen çiftlerimiz düğünden sonra gelinliğiyle, damatlığıyla meydanlara geliyor. Ama Fatma ve Emirhan kardeşlerimizin ki biraz farklı oldu. Onların evlatlarına gururla anlatacağı bir anısı oldu. Kendilerini tebrik ediyor, kurdukları yuvada huzurlu bir ömür diliyorum” dedi.
"15 Temmuz Türkiye için bir milattır"
Meydanlarda yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin Türkiye tarihi için bir milat olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “15 Temmuz’da şer odakları tarafından yapılan darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti için bir dönüm noktası oldu. Bu şerden de bir hayır çıkacak. Bu şer gerçekten büyük bir şerdi, büyük bir travmaydı. Ama vatansever halkımız ve polislerimiz sayesinde saatler içinde kontrol altına alındı. Meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız demokrasi nöbetini kendilerine bir ödev olarak addetti. Ve gereken mesajı tüm dünyaya verdi. Bu girişim bir milattır. Bu girişim bize devletin içine sızmış hainlerin belirlenmesini sağladı. Bu hainleri devletin içinden temizledikten sonra geleceğe daha huzurla bakacağız. Hedeflerimize daha emin adımlarla ilerleyeceğiz. Günlerdir meydanlarda ülkesi için, bayrağı için, geleceği için nöbet tutan milyonlarca insanımızdan Allah razı olsun” diyerek konuşmasını tamamladı.
Gecede Arslanbek Sultanbekov da bir konser verdi.