Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Türkiye’nin ilerleyişinden çok korkuyorlar. Allah’ın izni ile o hain ve şeytanların oyunlarını başlarına geçireceğiz" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Çerkesleri Platformu tarafından organize edilen kahvaltıya katıldı. Yoğun katılımın olduğu programın ev sahipliğini Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı yaptı. Çerkes derneklerinin tek çatı altında birleşerek oluşturduğu Samsun Çerkesleri Platformu’nda birlik ve beraberlik çağrısı yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Ben artık daha şu dernek bu dernek diye konuşmak istemiyorum. Bizim bir tane derneğimiz var, o da biz olacak. Bundan sonra Çerkes Dernekleri diye bir ifade dahi kullanmanızı istemiyorum. Hep birlik diyeceğiz. Çünkü birlikteliğe içtiğimiz su gibi ihtiyacımız var. Ülkemizin içinde bulunduğu ateş çemberi içerisinde tüm Türkiye halkının el ele tutuşmasına su gibi ihtiyacımız var. Güneydoğu’daki bu malum eşkiya ve terörist çetelerinden ötürü sıkıntı içinde olan ülkemizde biz kendi içimizde şu derneği bu derneği diye ayrı olmak bu platformu yaşattığımız takdirde bizi kimse tutamaz. Biz Samsun’da yıldızı en çok parlayan STK haline geliriz. Çerkes Platformu’na bir sosyal tesis binası için 2 ay içerisinde inşaata başlıyoruz. Şartım şu; bir daha bir dernek isminin telaffuz edilmesini istemiyorum. Parçalara ayrılarak farklı farklı derneklerin ortaya çıkmasının önüne geçin" şeklinde konuştu.
Türkiye’nin ilerlemesinden korkan şeytanlar ve hainlerin olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "Bugün 11 bin dolarlar seviyesinde kişi başına düşen gelirimiz var. Ülkemizin geriye gitmesini isteyen şeytanlar ve hainler dış güçlerdeki işbirlikçileri ile beraber Türkiye’nin üzerinde kirli oyunlar sergiliyor. Çünkü biliyorlar ki, Türkiye bu kalkınma trendini bu şekilde devam ettirirse dünyada tek söz sahibi ülke konumuna gelecek. İşte bunun önüne geçmek istiyorlar ve ülkemizde kaos yaratmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin ilerleyişinden çok korkuyorlar. Allah’ın izni ile o hainlerin oyunlarını başlarına geçireceğiz" diye konuştu.
Türkiye’nin kalkınma hamlesini merak eden bir Amerikalı ile arasında geçen diyaloğu da anlatan Başkan Yılmaz, "Emlak krizi olduğu dönemlerde bir Amerikalı bana, ’Biz kalkınmayı bıraktık. İnanılmaz bir cenderenin içerisindeyiz. Takip ediyorum Türkiye kalkınma hızını sürdürüyor. Bunu nasıl başarıyorsunuz?’ diye sordu. Dedim ki ’Çok çalışıyoruz. Recep Tayyip Erdoğan gibi çok iyi bir liderimiz var. Siyasi istikrarımızla birlik ve beraberlik içinde bu mücadeleyi veriyoruz. Gecenin saat 00.01’i. ’Naber ne yapıyorsun?’ diyen bir Başbakanımız var. Böyle olunca biz daha nasıl kalkınmayalım?’ diye cevap verdim" ifadelerini kullandı.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da farklı kültürleri bir zenginlik olarak algıladıklarını ifade ederek, "Karadeniz’in İstanbul’u konumundaki şehrimiz tüm farklı kültürleri bünyesinde barındırıyor. Bu bizim zenginliğimiz. Bu birliktelik yerelde Samsun’a, genelde de ülkemize daimi olarak yansısın. Tüm hemşehri dernekleri şunu çok iyi bilsin. Yapacağınız her türlü işte Atakum Belediyesi olarak yanınızdayız" dedi.