Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Samsun’da bilim ve teknoloji alanlarında gelişim göstermek için yapılması gerekenler hakkında Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ile sohbet eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Kentimizin her alanda olduğu gibi bilim, sanayi ve teknoloji alanlarında da sözü geçen şehirler arasında yer alması için çaba harcıyoruz. Samsun’da sanayi konusunu önemli adımlar attık. Tıbbi cihaz ve cerrahi alet üretimi yoğun olarak dünyada sadece 3 şehirde yapılıyor. Yani Samsun medikal kümelenme merkezlerinden birisi. Aynı zamanda Bafra’da Medikal OSB çalışmaları sürüyor. Makine sanayi olsun, savunma sanayi olsun birçok alanda söz sahibi firmalarımız var. Bilim ve teknoloji konusunda üniversitemizin ilgili birimleri önemli işler ortaya çıkarıyor. Bizde Samsun’umuz için TÜBİTAK ile beraber Samsun Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni inşa ediyoruz. Kentimizde bilim için gerekli imkanları arttırarak gençlerimizin bilime yönelmesini sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan her hizmette teknolojik yeniliklerden yararlandıklarını da hatırlatan Başkan Yılmaz, Altunsoy’a ziyareti için teşekkür etti.