Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Arap ülkelerinden gelen basın temsilcileriyle bir araya gelerek Samsun’un dünden bugüne gösterdiği gelişimi anlattı ve Samsun’a yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü imkanın sağlanacağını söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle Irak, Amman, Dammam ve Dubai’den Samsun’a gelen basın temsilcileriyle Amisos Kafe’de bir araya gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti iktidarında tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da büyük gelişim ve değişim olduğunu belirtti.
Başkan Yılmaz Samsun’da yapılan çalışmaların bir kısmını, “100 kilometre sahil bandı bulunan kentimizde denizimize atık su akmıyor. Mavi Bayraklı plajlarımız var. Modern bir tramvay sistemi olan raylı sistemimiz var. Son 10 yıl içerisinde turizm için birçok konaklama tesisisin yapımına vesile olduk. Samsun’da son derece modern özel hastaneler var. Golf sporu da dahil olmak üzere şehrimizde bütün sportif altyapı tesisleri son yıllarda tamamlandı” sözleriyle anlattı.
Arap basın temsilcilerinin sorularını da yanıtlayan Başkan Yılmaz, yatırımların AK Parti döneminde zirveye ulaştığını hatırlatarak, “Ben 17 senedir bu şehirde belediye başkanlığı yapıyorum. AK Parti yokken de belediye başkanıydım. AK Parti’den önceki iktidar zamanında belediye başkanı oldum. Ama AK Parti zamanında kalkınmayı, istikrarı tattım. Ekonominin kara deliklerinin kapanışına tanıklık ettim. Üretimi gördüm. Dürüstlüğü gördüm. Bu umut verici gelişmelere ülkenin iyiliğini isteyen insanlar seviniyor. Kötülüğünü isteyenler ise bundan rahatsızlık duyuyor. Allah onlara değil, ülkenin iyiliğini isteyen insanlara fırsat verecektir” dedi.
“Hainleri amacına ulaştırmadık”
Bir gazetecinin darbe girişiminde Samsun’da neler yaşandığını sorması üzerine Başkan Yılmaz şu cevabı verdi: “Darbe girişiminin yaşandığı gün Samsun Golf Sahası’nın açılışını gerçekleştirmiştik. Açılış programı bittikten sonra iki bakanımız ve valimiz ile günün değerlendirmesini yapıyorduk. Daha sonra darbe girişimi olduğunun haberini aldık. Şehrin güvenliği için tedbirler alındı. Ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği talimatı önceden kestirip meydanlara demokrasi nöbeti tutmaya gittik. Ertesi günlerde de nöbetteydik. Samsun’da herhangi bir olumsuz durum olmadı. Ama biz meydanları boş bırakmadık. Golf sahamızın açılış programında bir de turnuva vardı. Turnuvamız da iki gün boyunca hiç bir şey olmamış gibi tamamlandı. Şantiyelerimiz harıl harıl çalıştı. Hainlerin amacı ülkeyi durdurmaktı. Biz hiçbir çalışmamızı durdurmadık ve onları amaçlarına ulaştırmadık.”
Programa Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel ile birlikte genel sekreter yardımcıları ve Türk Hava Yolları yetkilileri de katıldı.