Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistem hattının Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne(OMÜ) çıkacağı müjdesini verdi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın geleneksel hale getirdiği ve iş adamlarından siyasilere birçok kişiyle buluştuğu kahvaltı programı Samsun Golf Sahası’nda yapıldı. Kahvaltı programına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, ilçe kaymakamları ve çok sayıda iş adamı katıldı.
Samsun’da turizme yönelik büyük projeler
İş adamı Köksal Ersayın’ın üstlendiği kahvaltı programından dolayı kendisine teşekkür eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Yapmışken iyisini yapalım dedik ve golf sahasını büyütme kararı aldık. 300 dönümden 600 dönüme çıkarıyoruz saha alanımızı. Golf Sahası bir spor alanı olduğu kadar da bir turizm projesidir. Kentimizin turizm potansiyelini, cazibesini artırmaya dönük çaba sarf ediyoruz. Bunun yanında bildiğiniz gibi Kuş Cenneti var. Turizm PR’ını yükseltmeye dönük yeni gündeme getirdik. Her gün biraz daha geliştirerek Dünya’da emsallerinin önüne geçirecek bir alan olarak orayı da hazırlamaya çalışıyoruz" dedi.
Yılmaz: "Raylı sistem üniversiteye çıkacak"
Raylı sistemde dün gerçekleştirilen test sürüşünde bir takım eksikliklerin olduğunu gördüğü için açılışı bir hafta ertelediklerini belirten Başkan Yılmaz, "Dün akşam sayın valimizle raylı sistemin Balıkçı Barınağı’na kadar tamamlanan kısmında test sürüşünü beraber yaptık. Cumartesi hizmete açacaktık ama bir takım eksiklikler gördük. Önümüzdeki Cumartesi günü raylı sistem Balıkçı Barınağı’na kadar gidip gelir hale gelecek. 17 km olan güzergah bununla birlikte 21 kilometreye çıktı. Tekkeköy’e kadar da ulaşım sağlanınca doğu-batı istikametinde çalışan raylı sistem, 32 kilometreye çıkacak. Geçen gün Cumhurbaşkanımızın rektör olarak atadığı Sait Bilgiç hocamızı ziyaret ettik. Kendileri bana öğrencilerin araç değiştirmek zorunda kaldıkları için raylı sistemi kullanmadıklarını, bu yüzden raylı sistemin üniversiteye kadar çıkması gerektiğini belirtti. Biz 7 sene önce raylı sistem projesine başladığımızda bunu düşünmüştük. Trenlerin mevcut şaft sistemlerinin, ray sistemlerinin, şanzıman sistemlerinin, demir tekerlek ve ray arası ilişkinin ve virajların işletme masraflarını çok artırır düşüncesiyle şimdilik buraya kadar yapalım demiştik. Ama bugün deneyimimiz arttı. Teknolojik gelişmelerden de istifade ederek böyle bir çalışmaya başlayabiliriz. Arkadaşlarımıza ‘treni üniversiteye kadar çıkarılması noktasında çalışmalara başlayın’ diye talimat verdim" şeklinde konuştu.
"FETÖ’cüleri devlet tespit edecektir"
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin travmasının hala atılamadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayat devam ediyor. İşlerimiz devam ediyor. Ülkemizde şuan 15 Temmuz hadisesinin oluşturduğu bir travma var. İnşallah bu aşılacak. 15 Temmuz hadisesinde FETÖ/PDY örgütleriyle ilişkisi olduğu vesvesesi ve dedikodusu yayılan insanların birçoğu yargıda onları uğraştıran bir süreç yaşıyor. Bu süreç öyle bir süreç ki hainlerle ilgili olmayanlar bile FETÖ mensubu diyerek karalanıyor. Kardeşim siz bırakın bu işi hukuk çözsün. MİT çözsün, emniyet çözsün. Kimin ne olduğunu emniyet birimleri zaten biliyor. İnsanların birbirleriyle olan hırsları, düşmanlıkları bu tarz dedikodularla birlikte hem yargıyı meşgul ediyor hem de insanları zan altında bırakıyor. Aklımızı başımıza alalım, işimize gücümüze yönelelim. Adalet zaten işleyecek. Bu tür suçlara bulaşanlarla ilgili hukuk gereğini yapacaktır. Gereken cezayı alacakları bir sonuçla bu hukuki süreç sonuçlanacaktır" şeklinde konuştu.
Vali Şahin: "Birlikte görünmemizden rahatsız olanlar var"
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’e tebriklerini ileten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “İnşallah bundan sonra üniversite şehir, belediye ve kamu arasında nasıl işbirlikleri olabileceğini rektörümüzle konuştuk. İnşallah bundan böyle üniversite dünden daha fazla şehre ve ülkeye katkı sunar. Böyle bir golf sahası Samsun’a kazandırdığı için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Biz birlikte göründüğümüzde bazıları rahatsız oluyor. Ama bu kadar gayret sarf eden belediye başkanının yanında eğer vali olmazsa bence o eksikliktir. O eleştirilmelidir. Biz bunları fazla dikkate almıyoruz. Diğer taraftan elbirliği ile neler üretebilir, şehre neler katabiliriz onun çalışmasını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Rektör Bilgiç: "Çok güzel bir beraberlik örneği gösterdik"
Birliktelik vurgusu yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise şunları söyledi: "Dün akşam rektörlük seçimleri ‘ben bu işi daha iyi yaparım’ mantığıyla yarıştığımız arkadaşlarımı yemeğe davet ettim. Çok güzel bir beraberlik oldu. Bundan önce üniversitemizde enerji kaybına ve her türlü ayrılığa gayrılığa neden olan durumlara karşı dün akşam çok güzel birlik beraberlik örneği gösterdik. İnşallah şehrimiz üniversitesinin adından gururla bahsedeceği bir üniversitenin sözünü veriyoruz. İnşallah sizlerde bizim arkamızda durursunuz ve desteğinizi esirgemezsiniz. Sizlerle her zaman bir arada olacağız" açıklamasında bulundu.