Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen bayramlaşma töreninde devlet ile millet bayramlaştı.
Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Vali Vekili Haluk Şimşek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Orhan Kırcalı, STK temsilcileri, adli ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar ve protokol üyeleri bayaramlaşarak birbirleriyle sohbet etme imkanı buldular.
Belediyedeki bayramlaşmanın ardından konuşma gerçekleştiren Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Ramazan ayında yaptıkları faaliyetlerden bahsederek, “Çok dolu bir Ramazan ayını geride bıraktık. Ramazanı genel merkezimizin ve bizim programımız doğrultusunda ilçelerimizde, mahallelerimizde, insanımızla olabildiğinin en fazlası oranında paylaşımla geçirdik. Bizler de AK Parti teşkilatımızın bu programlarına ayak uydurmak için doludizgin koştuk. Rabbim bu yapılanların sevap halini yüksek tutar inşallah. Teşkilatımızın gerçekleştirdiği güzel iftar kucaklaşmalarının dışında 2 defa Tunceli’ye gittik. Dostluk ve kardeşlik köprüsü kurmak amacıyla genel merkezimizin bize yönelttiği talimat gereğince 1 kere Çiğdem Karaaslan vekilimizle 1 kere de Bakanımız Akif Çağatay Kılıç Bey’le birlikte Tunceli’ye gittik. Tunceli tarihinde ilk defa, Tunceli merkezinde açık bir ortamda yüzlerce insanla iftar sofrasında buluştuk. Oradakiler itiraf ettiler. Tunceli’nin meydanında bu zaman kadar böyle bir iftar programı olmadığını söylediler” dedi.
“Herkesin bayramı mübarek olsun”
Herkesin bayramını kutlayan Yılmaz, “Çok güzel bir Ramazan geçirdiğimizi düşünüyorum. Her akşam başımı yastığa koyduğumda şükrederek bir sonraki güne hazırlandık. Bu işte bakanımıza, vekillerimize, ilçe belediye başkanlarına ve teşkilatımıza büyük görevler düştü. Herkese şükranlarımı sunuyorum. Başarılı geçmiş bir süreci dillendirmek gerekiyor. Biz bunu başardık. Biz Ramazan bayramını hak ettik. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu huzur ve mutluluğu duyarak sizlerle birlikteyim. Rabbim tekrarını nasip etsin. Kazasız, belasız nice Ramazanlarda bir arada olalım. Ülkemiz huzur noktalarından birisi olan Samsunumuzda olalım. Allah’ım memleketimizi yöneten herkese zihin açıklığı ve güç kuvvet versin. Herkesin bayramı mübarek olsun” diye konuştu.