Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
Tüm ilçeleri şantiyeye çeviren Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ladik’te de alt yapı yatırımlarını sürdürüyor. Bu güne kadar ilçede yapılan 40 kilometre uzunluğundaki yollar, 35 mahalleyi kasabaya dönüştürdü. Ladikliler, beton ve asfalt yollar sayesinde artan yaşam konforlarından büyük memnuniyet duyuyor.
İlçe ve mahallelerindeki asırlık alt yapı sorunlarının tarihe gömülmesi hedefiyle yola çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yatırım atağında iki buçuk seneyi geride bıraktı. Bu güne kadar Ladik’te hayata geçirilen yol, su ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları ile eğitim, sağlık, spor, kültür ve turizm tesis ve sosyal hizmet yatırımları, ilçede büyük değişim ve dönüşüm sağladı.
64 mahallesi bulunan 16 bin 474 nüfuslu Ladik’in hemen hemen her mahallesinde çalışma yürüten Fen İşleri Daire Başkanlığı Ladik Şube Müdürlüğü, ilçenin alt yapısına iki buçuk senede 21 milyon TL’lik yatırım yaptı. Toplam yol uzunluğu 230 km olan ilçede bu güne kadar 32 mahallenin yol sorunu çözüldü. 2016-2018 yılları arasında da ilçede 38 km beton ve 23 km sıcak asfalt olmak üzere toplamda 61 km yol yapılarak halkın hizmetine sunulacak.
İlçede şuan toplam uzunluğu 4.5 km olan Ayvalı-Teberoğlu yolunun kalan 1 kilometrelik kısmını bitirmeye çalışan Ladik Fen İşleri Müdürlüğü, Tüfekçidere Mahallesi’nde de 3 kilometrelik yolun 1.5 kilometrelik kısmı ise tamamlandı.
Yol yatırımlarının haricinde ilçede Büyükşehir Belediyesi Ladik İtfaiye Binası’nın inşaatı tamamlanırken, ince işçilik devam ediyor. 12 Temmuz’da ihalesi yapılan 500 kişilik kapalı, 420 kişilik kır düğün alanı ve 150 araçlık açık otopark inşaatına ise başlandı. 4 milyon 661 bin TL harcanacak olan düğün salonunun gelecek yıl bitirilmesi hedefleniyor.