Samsunlu çiftçilerin dal parçalama makinesi ihtiyacı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.
Kırsal kesimde kalkınmanın sağlanması ve böylelikle göçün önlenmesi amacıyla yem dağıtımından, sulama göletleri tesisine kadar her alanda önemli yatırımları hayata geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi, ürün çeşitliliğinin artırılması, kaliteli üretim ve pazarlama gibi her alanda çiftçiye destek olacak projeler hazırlıyor.
Projeleri hayata geçirerek tarımsal kalkınma kooperatiflerinin ve çiftçilerin eksiklerini bir bir gideren Samsun Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı diğer taraftan da yem dağıtımı, makine desteği gibi desteklerle de çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.
“Amacımız köyden kente göçü engellemek”
Ağaç dallarının küçük parçalar halinde organik gübreye dönüştürülmesini sağlayan makine Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı tarafından çiftçilere teslim edildi. Kırsal kalkınma yatırımlarının daima devam edeceğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Ekiplerimizle tüm bölgelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çiftçimizin kaliteli üretimle daha çok kazanması ve böylelikle kentlere göç etmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Çiftçilerimizin böyle bir makineye ihtiyacı vardı. Hemen onların eksikliklerini de giderdik. Kırsal kesime yönelik yatırımlarımız bundan sonra artarak devam edecek” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile yüzleri gülen Samsunlu çiftçiler de Başkan Yılmaz’a teşekkür etti.