Bugüne kadar çıkardığı 10 büyük kültür eseri ile Samsun’un ve bölgenin tarihi kodlarını ortaya çıkaran Canik Belediyesi, kültür eserleri ile de geleceğe ışık tutuyor.
Canik Belediyesi, çıkardığı kültür eserleri ve düzenlediği uluslararası sempozyumlarla Samsun’un tarihini aydınlatırken, geleceğe de ışık tutuyor. Bugüne kadar "İlkçağdan Cumhuriyete Canik" ve "Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik” kitapları başta olmak üzere, "Bilim, Ahlak ve Sanat Bağlamında Çağdaş İslam Algıları", "Gelenekten Moderniteye Canik (1923-1950)", "Geçmişten Günümüze Samsun - Canik ve Değerleri", "Meşrutiyet’ten ‘Beyaz Devrim’e Canik-Samsun’da Seçimler ve Siyaset (1877-1950)" adlı kitapları çıkaran Canik Belediyesi, "Şehir ve Çocuk", "Samsun Canik Nüfus Yapısı", “Samsun Coğrafyası” ile “Samsun’da Türk Devrimi Mimarisi” adlı kitapları şehir kültürüne kazandırdı.
Uluslararası sempozyumlar
Kültür eserlerinin yanısıra uluslararası sempozyumlarda yüzlerce bilim insanını Samsun’da buluşturan Canik Belediyesi, “Uluslararası Bilim, Ahlak ve Sanat Bağlamında Çağdaş İslam Algıları”, “Uluslararası Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik”, “Uluslararası Geçmişten Günümüze Samsun/Canik ve Değerleri”, “Uluslararası Kadın ve Şehir”, “Uluslararası Şehir ve Çocuk”, “Uluslararası PDR Hedefe Doğru İnsan” sempozyumları ile de Samsun’un ve bölgenin tarihi kodlarını ortaya çıkardı. Canik Belediyesi tarafından düzenlenen uluslararası sempozyumlar kitaplaşarak şehir için birer rehber oldu.
"Şehrin dinamikleri okumalıdır"
Canik Belediyesi olarak Samsun’un genlerinde neler olduğunu düzenledikleri sempozyumlar ve çıkardıkları kültür eserleriyle ortaya koyduklarını belirten Başkan Osman Genç, "Bize göre Samsun’un geleceği tarihinde gizlidir. Bizler de geçmişimizden ilham alarak yaşadığımız topraklarda 21. yüzyıla uygun, dünyayla rekabet edebilen, yaşanabilir bir şehir hedefliyoruz. İnanıyorum ki eserlerimiz şehrimizin geleceğine ışık tutacaktır. Sahip olduğumuz bu eşsiz eserlerle birlikte artık şehrimizin geleceğini daha iyi şekillendirebiliriz. Şehrimizdeki yöneticiler, bürokratlar, sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, daha doğrusu bu şehrin dinamikleri bu eserleri mutlaka okumalı ve incelemelidir" dedi.
"Samsun’un tarihini aydınlatıyoruz"
Samsun’un geçmişte bir ticaret merkezi olduğunu ifade eden Genç, "Canik’in tarihi köklerini araştırmak ve şehrimizin tarihini ortaya çıkarmak bizim için heyecan verici. Bugüne kadar 10 önemli eser çıkardık. Çok değerli akademisyenlerimizin aylarca süren yorucu çalışmaları sonucunda ortaya çıkan bu eşsiz eserlerin önemli bir kültür hizmeti olduğuna inanıyorum. Canik Belediyesi olarak Samsun’un tarihini aydınlatma görevimizi sürdüreceğiz. Şehir kültürüne çok önemli bir katkı sağlayacak olan bu eserlerin hazırlanmasında emeği geçen tüm değerli hocalarımıza ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.