2. Canik Kitap Günleri sona erdi. Büyük ilgi gören etkinlikte ünlü yazarlar ve yayın evleri üç gün boyunca okuyucularla buluştu.
Yazarlar ile okuyucuları imza gününde buluşturmak, kitap ihtiyaçlarına cevap verebilmek ve kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Canik Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destek verdiği 2. Canik Kitap Günleri sona erdi. Bir alışveriş merkezinde düzenlenen ve büyük ilgi gören etkinlikte tanınmış ve her biri kendi alanında geniş okuyucu kitlesine sahip olan birçok yazar ve yayın evi üç gün boyunca okurlarla buluştu. Kitap günlerinin son gününde ünlü yazar Kahraman Tazeoğlu da hayranlarına kitap imzaladı.
"Gelişim okumaktan geçiyor"
Canik Kitap Günleri’ni okuma alışkanlığının artırılması bakımından önemsediklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Belediye olarak eğitim, kültür ve sanata büyük önem veriyoruz. Çünkü kültür ve sanatta ilerlemeyen toplumun gelişmişliğinden söz edilemez. Bu da mutlaka okumaktan geçiyor. Kitap Günleri ile yazarlarımızı ve yayın evlerini okuyucularla buluşturmamızın ötesinde asıl gayemiz okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Çünkü gençlerimiz ne kadar çok okursa geleceğimiz de o kadar iyi olur" dedi.
"Bilgi en önemli güç"
Yeni bin yılın başında en önemli şeyin bilgi olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Kültürümüzde ya öğreten ya öğrenen olmak ya da dinleyen olmak gerekiyor. Böyle bir kültürde bizim insanımızın daha çok okuyan, öğrenen ve öğreten konumuna geçmesi gerekiyor. Bilginin en önemli güç olduğu dünyamızda özellikle gençlerimizin sürekli kendilerini yenilemeleri gerekmektedir. Bilgi ise en çok kitaplarda yer almaktadır. Bu manada düzenlediğimiz Canik Kitap Günleri etkinliği, özellikle gençlerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırması açısından önemlidir. Samsunlu hemşehrilerimizin Kitap Günlerine ilgi göstermesi bizleri memnun etti. İnşallah bundan sonra her yıl bu etkinliğimizi düzenleyeceğiz" diye konuştu.