Canik Belediyesi, uluslararası bir sempozyumu daha başarıyla gerçekleştirdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Hedefimiz, mutlu insanlar” dedi.
Türkiye ve dünyanın farklı üniversitelerinden yaklaşık 150 bilim insanının yanı sıra binin üzerinde insanın katıldığı "Hedefe Doğru İnsan" temalı 6. Uluslararası Canik Sempozyumu sona erdi. Canik Belediyesi öncülüğünde Ondokuz Mayıs Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, YEDAŞ ile Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şubesi’nin katkılarıyla Prof. Dr. Kurtman Ersanlı’nın genel koordinatörlüğünde Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun kapanışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Başkan Yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Kurtman Ersanlı moderatörlüğünde yapılan açılış oturumunda, Prof. Dr. Tuncay Ergene "PDR’ye İlişkin Hedeflerimiz ve Vizyonumuz", Prof. Dr. Fredric Bemak "Psikolojik Danışma ve Rehberlik Çalışmalarında Güncel Eğilimlerin Küresel Bir Bakış Açısıyla Değerlendirilmesi", Prof. Dr. İbrahim Yıldırım "Evlilikte Eş Seçme" ve Prof. Dr. Rita Chi-ying Chung ise "Olağanüstü Durumlarda Psikolojik Danışma" konularında katılımcıları bilgilendirirken, son gün ise yine Ersanlı’nın moderatörlüğünde yapılan kapanış oturumuna Canik Belediye Başkanı Osman Genç de katıldı. Sempozyumda Başkan Yardımcısı Alican Usta da, ’Lise Öğrencilerinin Öfke Düzeyleri ile Siber Zorbalık Düzeyleri Arasındaki İlişki’ konulu bildiri sundu.
“MEKAN VE İNSAN İLİŞKİSİNİ DOĞRU KURGULAMALIYIZ”
Sempozyumun kapanışında konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Belediye yöneticiliği sorumluluğunu üstlenenlerin mutlaka değişimi, gelişimi yakalaması, 21. yüzyıl belediyeciliği ne getiriyor, bunu dikkate alarak çalışması gerekiyor. Üçüncü bin yılda bilgi çağında yaşıyoruz. Dolayısıyla bilgiye kayıtsız kalanlar asla başarıya ulaşamaz. İşte bilgiye bu tür sempozyumlarla ulaşıyoruz. Değerli hocalarımız kendi alanlarındaki bilgileri bizlerle ve sempozyuma katılan gençlerimizle paylaştı. Konusu insan ve hedef olan bir sempozyumun ardından hepimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Yerel siyasetçi olarak doğru alanları ve doğru mekanları üretmek zorundayız ki insanlar doğru hedefleri koysunlar. Mekan ve insan ilişkisini doğru kurgularsak doğru hedefler koyarız” diye konuştu.
“HEDEFİMİZ, İNSANLARI MUTLU KILMAK”
Bu sempozyumun insanları mutlu kılabilmek için sorumluluklarının daha çok olduğunu gösterdiğini belirten Başkan Genç, “Hedef dendiği zaman sağlıkta hedef, sporda hedef, kültürde-sanatta hedef, bir sürü hedeflerimiz var. Bu hedeflerin hepsi insanı mutlu kılmak için. Bizimde görevimiz bu şehirde insanı mutlu kılmak. Dolayısıyla insanı mutlu kılabilmek için akademisyenlerimizin bilgisine, gençlerimizin enerjisine ihtiyaç duyuyoruz. Bu enerjinin sinerjiye dönüşmesi sonucu insanlarımızı mutlu edecek projelere imza atacağız. Bu sempozyumda bizleri en çok sevindiren bir başka olay ise gençlerimizi hocalarımızla buluşturmamız oldu. Geleceğimiz olan gençlerimize bu sempozyumun çok şey kattığına inanıyorum. Sempozyuma katkı sağlayan başta paydaşlarımız olmak üzere akademisyenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
ERSANLI’DAN BAŞKAN GENÇ’E ÖVGÜ
Genel Koordinatör Prof. Dr. Kurtman Ersanlı da yaptığı konuşmada, sempozyuma 144 bildirinin gönderildiğini ve bu bildirilerin 139’unun sempozyumda sunulduğunu söyledi. Ersanlı, “Sempozyumda beş workshop (atölye çalışması) yapıldı. Bu Sempozyuma ABD’den, Avusturalya’dan, Kırgızistan’dan, Azerbaycan’dan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye olmak üzere altı ülkenin bilim insanları katıldı. Belediyenin düzenlemiş olduğu altıncı sempozyum ama Canik Belediyesi’nin PDR alanına yapmış olduğu hizmet beş tane. Düşünün binlerce hizmet alanından PDR alanına yapmış olduğu hizmet beş. Bu artık Canik Belediyesi’nin hizmetinin ne kadar sınırsız olduğunu ortaya koymaya yeter kanaatindeyim” açıklamalarında bulundu.
Alanında Türkiye’de yapılmış olan en büyük organizasyonunda olan 6. Uluslararası Canik Sempozyumu başlangıçta hedeflediği amaçlara ulaşılarak tamamlandı. Katılımcılar, bu tür sempozyumların devamını Başkan Genç’ten talep ettiler. “Üstün zekalılar, Türkiye’nin ve dünyanın gelecek vizyonu, yeni bin yılda Türkiye” istenilen sempozyum başlıklarından bazıları oldu. Osman Genç, "Bilime ilimizin ve ülkemizin sosyo-kültürel yaşamına katkı yapmaya devam edeceğiz. Yerel bir yönetici olarak bu alanda kendimizi sorumlu olarak görüyoruz" dedi. Genç, sempozyumun sonunda katkı sağlayan akademisyen ve paydaşlara katılım belgesi ve kaftan hediye etti.
SEMPOZYUM KİTAPLAŞACAK
Hayatın hemen hemen her alanında gerekli olan Psikolojik Danışma ve Rehberlik konusunun masaya yatırıldığı sempozyumda akademisyenler tarafından sunulan bildiriler Canik Belediyesi tarafından kitaplaştırılacak. Sempozyumun sonunda, bilim insanları Canik ve Samsun’un turistik mekanlarını gezdi. Başkanlığını Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Genel Koordinatörlüğünü ise OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı’nın yaptığı sempozyumun Yürütme Kurulunda ise İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Canik Belediye Başkan Yardımcısı ve Uzman Psikolojik Danışman Alican Usta, OMÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Seher Balcı Çelik, Prof. Dr. Melek Kalkan, Arş. Gör. Esat Şanlı, Dr. Ayşe Alkan, Dr. Hüseyin Mertkol, Psikolojik Danışman Ceyda Kiper Ceylan, Hilal Peker, Musa Akın gibi isimler yer aldı.