Canik Belediyesi tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde tam bir bayram coşkusu yaşandı. AK Parti Milletvekili Ahmet Demircan’ın da katıldığı törende birlik, beraberlik mesajı verilirken, Başkan Osman Genç, 15 Temmuz’u diri tutmaya ve FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.
Canik Belediyesi ile AK Parti Canik İlçe Teşkilatı tarafından Canik Belediyesi hizmet binasında düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, AK Parti Canik İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, Canik Belediyesi Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ile çalışanlar, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
15 Temmuz’u diri tutmalıyız
Konuşmasına vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayarak başlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kim rahatsız olursa olsun, FETÖ/PDY terör örgütüyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı arasında önemli olayların yaşandığına dikkat çeken Başkan Genç, “Birlikte 15 Temmuz’u yaşadık. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. 15 Temmuz’u anmadan hiç bir konuşmamızı geçmememiz gerektiğini düşünüyorum. 15 Temmuz’u sürekli diri tutmak zorundayız. 15 Temmuz zifiri karanlıktan aydınlığa ulaştığımız bir gecedir” dedi.
FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelelerinin 2014 yılının başında başladığını da ifade eden Genç, “O günün konuşmalarında mücadelemiz mevcuttur. O gün söylediklerimiz bugün söylediklerimizle aynıdır. O gün bu örgütle doğru mücadele etmiş olsaydık, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize verdiği talimatları doğru yerine getirseydik bugün 15 Temmuz’u yaşamazdık. Şimdi bu işi hafife almamamız gerektiğini düşünüyorum. 15 Temmuz’un bir ülkenin işgali, bir ülkenin paylaşılması, Sevr Anlaşması’nın tekrar hayata geçirilmesi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Bunun için bizim sesimiz bu şehirde gür çıkmaya devam ediyor. Bundan sonra da gür çıkmaya devam edecek” diye konuştu.
FETÖ temizliği yüzde 10’a dahi ulaşmadı
Konuşmasında ‘arkadaşlar gelin Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, bu şehirdeki kanınızdan da, canınızdan da olsa bunlarla ilişkisi olanları hukukun önüne çıkaralım’ diye seslenen Başkan Genç, “Bu şehirde FETÖ ile mücadelede istenilen seviyenin henüz yüzde 10’una dahi çıkılamamıştır. Eğer bu temizliği baştan ayağı doğru değil de, alttan yukarı doğru yapmaya kalkarsak at izi it izine karışacaktır muhakkak. Temizlik baştan aşağı yapılır, tırnaktan yukarı doğru yapılmaz. Bunu bütün şehirlerimizde yapmak zorundayız. Hiç kimse kusura bakmasın, hiç kimse yanındakini koruma altına almasın, almamalıdır. Herkes göbek bağı olduğu bu yapıyla ilişkisini kesmek zorundadır” şeklinde konuştu.
Gerek PKK, gerek FETÖ/PDY terör örgütünün arkasında siyonizmin olduğunu belirten AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Türk halkının ülke ve millet üzerinde oynanan oyunların farkında olması gerektiğini dile getirdi.
Daha sonra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı Fevzi Apaydın’da birer konuşma yaptılar.
Oldukça samimi ve sıcak bir ortamda geçen bayramlaşma programında, konuşmaların ardından vatandaşlar protokol üyeleriyle bayramlaştı. Başkan Genç ayrıca, bayramlaşma töreni öncesi esnaf ve vatandaşlarla da bayramlaştı.