CHP Samsun İl Başkanlığı, Kemal Kılaçdaroğlu’nun Yenikapı Mitingi’nde sunduğu 12 maddelik bildiri için basın açıklaması yapıp imza kampanyası başlattı.
CHP Samsun Kadın Kolları Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Taksim Yenikapı Miting’inde sunduğu 12 maddelik bildiri ile ilgili Süleymaniye Geçidi’nde basın açıklaması ve imza kampanyası düzenledi.
CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz, manifestonun kabulünün çok önemli olduğunu belirterek, 12 maddeyi okudu. Akçagöz, “Camiye, kışlaya, adliyeye siyaseti sokmayalım. Siyasette uzlaşma kültürünü geliştirelim ve siyasette ortak aklı egemen kılalım. Siyasette özeleştiriden kaçınmayalım ve geçmişi iyi analiz edelim, tarihin tekerrürünü önleyelim. Devlet işlerinde liyakati esas almalıyız. işi ehline vermeliyiz. Her şart ve koşulda demokrasiye sahip çıkmalıyız. Ne darbe ne dikta yaşasın tam demokrasi diyelim. Türkiye’yi darbe hukukundan arındıralım. Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sahip çıkalım ve derinleştirerek tahkim edelim. Parlamenter sistemimizi güçlendirelim, bugün milletvekillerinin soru önergelerine bile cevap verilmemektedir. Medyanın özgürlüğünü sonuna kadar savunalım. Yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını anayasal güvence altına alalım. Din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi olan laikliği hep birlikte savunalım. Eğitim sistemini tek tipçi bir anlayıştan çıkarıp, aklın öngördüğü bilimsel esaslara dayandıralım. Çocuklarımız fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür yetişmeli, dünyayı sorgulamalı. Balyoz, Ergenekon, casusluk davalarında FETÖ örgütünün mağdur ettiği insanların itibarları iade edilmeli” dedi.
Daha sonra söz alan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, manifestonun kabul edilmesinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Basın açıklamasının ardından Yenikapı Bildirileri imzalandı.