AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Oğuzhan Serinkaya, Hakan Karaduman ve İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ile birlikte Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç’i ziyaret etti.
“Üniversite ile Samsun iş birliği güçlendirilmeli”
Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Rektör Sait Bilgiç’i yeni görevinden dolayı tebrik etti. Üniversite ile Samsun arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi konusunda fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Çiğdem Karaaslan Rektör Bilgiç’e, "Büyük bir ihtiyaç olan ama bugüne kadar üniversite ile şehir arasında kurulamayan iş birliğini kurmak gibi büyük bir sorumluluğunuz var. Biz, bilgi ve tecrübelerinizle bu iş birliğini sağlayacağınıza eminiz ve bu konuda her türlü desteğe hazırız. Ondokuz Mayıs Üniversitesi büyük bir potansiyele sahip kurumsal bir üniversite. Bu sebeple, bu iş birliği kentimizi çok farklı bir noktaya taşır. Samsun ile ilgili ortak hayallerimiz var ve bizi hayallerimize ulaştıracak yer de bu üniversitedir" dedi.
“Çalışmalarımız Şehrimize Mutlaka Yansıyacaktır”
Nazik ziyareti için Karaaslan’a teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise "Bir nöbet olarak devraldığım bu görevi bırakırken amacım, geride iyiliklerle anılacak hizmetler bırakmaktır. Bu doğrultuda benim esas programım, esas projem de insan. Bu nedenle göreve başladığım günden itibaren beraber çalışmaya yönelik olumlu bir hava yaratmaya çalışıyoruz. İnsanlar böyle bir birlik ve beraberlik ortamında proje üretecek, ders verecek, asistan yetiştirecek. Bu çalışmalarımız da mutlaka şehrimize yansıyacaktır” şeklinde konuştu.
Ziyarette, Samsun’da kurulması planlanan ikinci üniversitenin şehre ve OMÜ’ye sağlayacağı faydalar da ele alındı.