11 gündür vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbetini bırakmayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “7’den 70’e biz buradayız. Analarımız, bacılarımız şu anda meydanda, biz de meydanlardayız. O hain alçaklar milleti yolundan asla döndüremeyecek" dedi.
Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunmasının ardından Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan darbe karşıtı vatandaşların demokrasi nöbeti 11’inci gününe girdi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla darbe girişimini protesto etmeye devam ediyor. Meydandaki kalabalık, “Şehitler ölmez Vatan bölünmez”, “Dik dur eğilme Samsun seninle”, “Darbeye karşı omuz omuza” şeklinde slogan attı.
"Türkiye başka devletlere benzemez"
11 gündür Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte nöbetini bırakmayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da, "Türk Devleti başka devletlere benzemez. Söz konusu vatan olduğu zaman, kanımızı canımız, vermeye hazırız. 7’den 70’e biz buradayız. Analarımız, bacılarımız şu anda meydanda, biz de meydanlardayız. Hiçbir zaman bunu unutmasınlar. O hainler o alçaklar Türkiye Cumhuriyeti’ni asla yolundan döndüremeyecek. İlerleyişini kalkınmasını durduramayacak. Çünkü biz öyle bir milletiz ki söz konusu vatan olduğunda gözümüz hiçbir şey görmez. Bunu tüm dünya 15 Temmuz gecesi bir kez daha gördü" diye konuştu.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunduğu etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atıldı.