Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Eğitim Bir-Sen Vezirköprü Temsilciği tarafından yemekli istişare toplantısı yapıldı.
Tarihi Kervansaray’da düzenlenen istişare toplantısına Samsun Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Şube Başkanı Necdet Güneysu, Eğitim Bir-Sen Vezirköprü Temsilcisi Ahmet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Şube Müdürleri Hasan Dursun ve İsmail Yavuz, sendikaya üye okul müdürleri ve müdür yardımcıları katıldı.
Makamların birer emanet olduğuna dikkat çeken Eğitim Bir-Sen Vezirköprü Temsilcisi Ahmet Yılmaz birlik, beraberlik ve samimi bir sendikacılık anlayışı içerisinde çalıştıklarına vurgu yaparak, büyük bir sorumluluk içinde çalışan idareci sendika üyelerinin sendikal çalışmalara daha çok katılmalarını istedi. Yılmaz idarecilerin sorumluluklarının ve yönetim yükünün arttığına dikkat çekerek "Maarif Hareketi Projesi" hakkında sendikanın görüşlerini anlattı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan dünyanın artık projeler dünyası olduğunu belirterek "Maarif Hareketi Projesi"nin uygulanması gerektiğine inandığını belirtti. Samsun Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Necdet Güneysu sendikanın kurulduğu günden bu güne yaptığı hizmetlerin bir kronolojisini çizerek, sendika üyelerinin doğru safta yer aldığını belirterek, eğitim ve projeleri ile sendikanın eğitim sistemine ciddi katkılar sağladığını, amaçlarının sadece eğitim sistemini eleştirmek değil yapılan çalışmalarla yön vermek istediklerini söyledi. Eğitim çalışanlarına birçok ekonomik, sosyal hakların yanında özgürlükler kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Güneysu, güçlü sendikanın güçlü üyeleri olarak değerlendirdiği yöneticilere, kutlu mücadelede yılmadan bıkmadan hak ve adaletten ayrılmadan çalışmalarını isteyerek tavsiyelerde bulundu.
İnsani Yardım Vakfı (İHH) temsilcisi tarafından vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.