Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun’ da başlatılan, “Kitap Bizden Okumak Sizden” projesi çerçevesinde “Engelli Sporcular Kitap Okuyor” etkinliği devam ediyor.
Gençlik Spor Bakanlığı’nın engelli bireylerin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, engelli sporcularımızın yetiştirilmesi, gelişimlerinin sağlanması amacıyla, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelliler Spor Merkezi tüm hızıyla çalışmalara devam ediyor.
Her birey gibi okumayı seven fakat okuma olanağı bulamayan görme engellilerin de iç dünyasına hitap eden kitap okuma etkinliğine Ayvacık Engelsizler Spor Kulübü, Samsun 1919 Görme Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü, Samsun 19 Mayıs Görme Engelliler Spor Kulübü, Samsun Görme Engelliler Spor Kulübü, Beyazay Derneği Samsun Şubesi katıldılar. Etkinliğe katılan görme engelli bireylerden Breil alfabesi ile okuyabilenlere çeşitli kitaplar verilerek okumaları sağlandı. Ayrıca görme engellilere hitaben geliştirilen teknolojik cihazlarla, görme engelinin giderilmesi ya da en aza indirgenmesi konusunda bilgi paylaşımı ve uygulama gerçekleştirildi.
Engelli sporcuların sosyal hayata entegre olmalarını sağlamak amacıyla Samsun Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Engelli Kafeteryası’nda “Kitap Bizden Okumak Sizden/Engelli Sporcularımız Kitap Okuyor" etkinliği düzenlendi. Yapılan bu etkinlikle görme engelli bireylerin kitap keyfi yaşadığını ifade eden Samsun Gençlik Hizmetleri ve İl Müdürlüğü Özel Sporcular ve Engelliler İl Spor Merkezi Şube Müdürü Şeyda Sağlam Gündüz etkinliğin devam edeceğini belirterek “Engelli sporcularımızın hayat şartlarını kolaylaştıran desteklerini bizden esirgemeyen öncelikle Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Sayın Valimiz İbrahim Şahin’e, Sayın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Güven Özyurt’a teşekkürlerimizi sunarız. Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak tüm engelli bireylerimize sağlık ve başarılar dileriz” dedi.