KESK’e bağlı Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Samsun Şubesi üyeleri, elektrikteki kayıp kaçak ve sayaç okuma bedelinin kaldırılmasıyla ilgili olarak imza kampanyası başlattı.
ESM Samsun Şubesi üyeleri “Başkalarının kullandığı kaçak elektriği ödemek istemiyorum” adlı imza kampanyası düzenledi. İlk olarak İlkadım ilçesi İlyasköy Semt Pazarı’nda başlatılan imza kampanyası daha sonra Samsun’un en işlek yerlerinde kurulan stantlar ile devam edecek.
İmza kampanyası hakkında açıklamalarda bulunan ESM Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, “Türkiye’de başkalarının kullandığı kaçak elektriğin bedeli normalde elektrik dağıtıcı firmalar tarafından tamir edilmesi ve yenilenmesi gereken hatların yenilenmemesi nedeniyle enerjide oluşan kayıp bedeli, enerji şirketlerinin kendi sayaç okuma elemanlarının maaşları, bildiğiniz gibi bu ülkede elektrik faturalarını düzenli ödeyen namuslu yurttaşlarımızın faturalarına yansıtılarak onlardan tahsil ediliyordu. Bunu hukuksuzluğun ve adaletsizliğin sona ermesi için başlatılan hukuki mücadele sonucunda Yargıtay karar verdi. Yargıtay, saç okuma ve kayıp bedellerinin vatandaşların faturalarından tahsil edilemeyeceği yönünde karar verdi. Başkalarının ödediği kaçak elektriğin bedelinin halklardan halen alınmasını nasıl açıklayacaksınız? Bu düzenin böyle gitmemesi için bütün vatandaşları kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. İmza stantlarımız Samsun’un her yerde açılacak ve imza toplamaya devam edecek” dedi.
Toplanan imzalar daha sonra Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na gönderilecek.