Samsun Doğayı Koruma Derneği Başkanı Mustafa Eyüpoğlu, doğayı sevdiğini söyleyen bazı kişilerin doğayı en çok kirletenlerden olduğunu söyledi.
Samsun Doğalı Koruma Derneği ve yönetim kurulu üyeleri Atakum Grand Amisos Hotel’de basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.
Kahvaltı sonrası konuşan Samsun Doğayı Koruma Derneği Başkanı Mustafa Eyüpoğlu, “Doğa ve koruma ile ilgili büyük sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Konuşanlara baktığımızda mangalda kül bırakmıyorlar ama çıkar ve menfaati için de susanları da görüyoruz. Doğa basite alınacak bir yaşam alanı değil. Biz maalesef doğayı insanlardan koruyoruz. İnsanların bencilliklerinden koruyoruz. Samsun’a baktığımızda her şeyin dört dörtlük olduğunu söyleyemeyiz ama maalesef doğayı sevdiğini söyleyenler de doğayı en fazla kirletenler oluyor. Doğadan şikayet edenlerin hepsini bahçeli evlerde oturduklarını görüyoruz. Herkes rahat yerlerde yaşamak ister. Fakat rahat yerlerle yaşamak için para kazanma amaçlı birilerinin rahatını bozduğumuz zaman ister istemez bu döngüden sizde etkileniyorsunuz. Biz dernek olarak kavgadan yana değiliz. Biz çözümden yanayız” dedi.
Derneklerini en kısa zamanda açacaklarını ifade eden Başkan Eyüpoğlu, “Derneğimizi Çevre ve Şehircilik Bakanımıza yaptıracağız. Bu konuda bize destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a, yönetim kurulu üyemiz Halil Yüceloğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Amacımız bağcığı dövmek değil üzüm yemek. Bazı şeylere sessiz kalamayız. Samsun’da kamu statüsünde olan 5 dernekten biriyiz. Bu bağlamda da ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Ayrıca derneğimizde 247 üyemiz bulunmaktadır” diye konuştu.
Toplantıya ayrıca Karadeniz Doğayı Koruma Federasyonu Başkanı Taner Yılmaz ve Samsun Doğayı Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.