Samsun’a bir dizi görüşmeler için gelen İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Üstün, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’u makamında ziyaret etti.
Ziyarette Başkan Erdoğan Tok, İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı eski Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’e belediye çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi.
İller Bankası olarak belediye projelerine ciddi anlamda destek olduklarını ifade eden Üstün, Samsun’un en büyük ilçe belediyesi olan İlkadım’ın Türkiye’ye örnek olan projelerden haberdar olduğunu söyledi.
Selçuklu mimarisiyle Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliyesi’nin mimari tasarımına hayran kaldığını belirten Feramuz Üstün’e Başkan Erdoğan Tok, bayram sonrası Eylül ayı sonunda Derebahçe Sosyal Tesisleri’nin, Kasım ayında Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’nin açılışını, Kasım ayı ortalarında ise yeni belediye hizmet binasının temelini atacaklarını söyledi.
“Söz verdik yapıyoruz”
Söz verdikleri projeleri sırasıyla hayata geçirmenin mutluluğu ve onurunu yaşadıklarını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, insana dokunan projeleri sırasıyla hayata geçirdiklerini belirterek, “Derebahçe Mahallesi’ne, 1500 kişilik düğün salonu, engelsiz çocuk oyun parkı, düğün ve nikah salonları, etüt merkezleri, cep sinema salonu, fitness salonu, kafeterya, mescit ve otopark gibi birçok hizmeti halkımızın hizmetine sunuyoruz. Öte yandan, Çatalarmut Mahallesi’ne Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi’ni inşa ettik. Bu merkezimizde; voleybol ve badminton spor sahaları, 600 kişilik çok amaçlı salon, gençlerin katılacağı el sanatları, folklor ve müzik kursları, fitness salonu, 4 adet derslik, zeka oyunları ve bilgisayar dersliği, kütüphane olacak. 3 mahallenin kesiştiği mevkide 13 mahalleye doğrudan hitap eden İlkadım Gençlik Merkezimiz, 170 bin gencimizin istifade edebileceği bir merkez olacak” dedi.
Yeni belediye hizmet binasını temelini Kıran Mahallesi Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi yanında Ulugazi TOKİ konutları önünde belediyeye ait 19 dönümlük alanda yapacaklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “İlçemize yakışan, çağın modern teknolojik imkanlarından istifade edilerek mevcut itibariyle iki ayrı hizmet binasında verdiğimiz belediyemiz kurumlarını tek çatı altında toplayacağız. Allah nasip ederse, Kasım ayı içerisinde yeni belediye hizmet binamızın temelini atacağız” diye konuştu.
Türkiye’ye örnek dev eser
Türkiye’nin sayılı eserlerinden birisi olacak olan Karadeniz’in en büyük Camii ve Külliye inşaatının hızla devam sürdüğünü kaydeden Başkan Erdoğan Tok, "Selçuklu mimarisi kullanılarak doğal taş ve ahşap malzemelerin kullanılarak inşa edilen Camii ve Külliye, 5 bin kişilik cemaat kapasitesi, 200 araçlık otopark, toplantı salonları ve eğitim merkezleri ile dev bir eser olacak” ifadelerini kullandı.
Ziyaretteki heyette Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İller Bankası Samsun Bölge Müdürü Osman Nuri Başaran ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tozlu hazır bulundu.