Samsun Bafra Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, Gazeteci Ali İhsan Başaloğlu’na yapılan saldırıları kınadı.
Cemiyet yönetimi ve üyeleri, Bafra Haber internet haber sitesi sahibi ve Bafra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali İhsan Başaloğlu’na ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu. Ziyarette ortaklaşa basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdiler.
Geçen günlerde Bafra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali İhsan Başaloğlu’na bir hafta içerisinde iki ayrı saldırı düzenlenmişti. Bu saldırılar sonucunda yaralanan meslektaşlarına ‘acil şifalar’ dileyen ve saldırıyı kınayan gazeteciler, hiçbir gerekçenin basına yapılan saldırıyı meşru kılmayacağını belirttiler.
Yapılan basın açıklamasında “Her iki saldırı da ev ve iş yeri arasında gerçekleşmiştir. Her iki saldırının gerçekleşme şeklide bizlere bu saldırıların gözetleme ve takip yapılarak planlı bir şekilde düzenlendiğini göstermekte olduğu gibi saldırıyı düzenleyenlerinde aynı kişiler olduğunu ortaya koymaktadır. İlk saldırıyı darp ederek gerçekleştiren saldırganlar ikinci saldırıyı bıçak kullanarak gerçekleştirmişlerdir. Bu saldırıların oluş şekli Bafra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali İhsan Başaloğlu’na ve tüm meslektaşlarımıza gözdağı vermek istendiğini ortaya koymaktadır. Bir basın mensubunun yaptığı veya yapmaya çalıştığı haberden dolayı şiddete maruz kalması ve görevine engel olunması asla kabul edilemez. Bizler bu saldırıyı yalnızca kendimize yapılmış olarak görmüyoruz aslında bu saldırı basın özgürlüğüne, Bafra’nın demokrasisine ve toplumun haber alma hakkına yapılmış bir tecavüz olarak herkesi yakından ilgilendiriyor. Basına gözdağı vermeye çalışanlar şunu iyi bilsin ki, hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmadığı gibi hiçbir suç da cezasız kalmayacaktır. Hiç kimsenin kamuoyunun aydınlatılmasına pranga vurmaya gücü yetmeyecektir. Bilinmelidir ki bu tür çirkin saldırılar basın mesleğini icra eden hiçbir arkadaşımızı engelleyemeyecektir. Kamuoyunu bilgilendirme ve toplumu bilinçlendirme adına zor şartlar altında kutsal bir görevi yerine getirme çabası içerisinde olan meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz” denildi.