Samsun Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri Nalan Aydın, Osman Nuri Sarı ve Emine Hicran Gökçe rehberliğinde Erasmus+Programı Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar Faaliyeti kapsamında Almanya koordinatörlüğünde, İtalya, İspanya, İngiltere ve Portekiz ile “Acting Out Democratic Values İn A United Europe: Forming Resilient Citizens” (Avrupa birliğinde demokratik değerler/Hoşgörülü vatandaşlar yetiştirme) konulu proje başlattılar.
Projede görev alan Gazi Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Nalan Aydın projenin amacının gençlerin kimlik arayışı içinde oldukları ve ’Ben Kimim?’ sorusuna cevap aradıkları söyledi. İngilizce öğretmeni Nalan Aydın, "Projede amacımız en zor dönemlerinde gençlere rol model olabilecek, hayatlarını insan haklarına, demokrasiye, dünya barışına adamış ve bu özelliklerinden dolayı isimlerini tarih kitaplarına yazdırmış bireyleri örnek almalarını sağlamak ve daha güvenilir bir dünya oluşturmakta sorumluluğu üstlenen bir gençlik yetiştirmek. Huzurlu, paylaşımcı ve hoşgörülü bir çalışma ortamı içinde birlikte çalışarak, kültürler, inançlar ve uygarlıklar arasındaki farklılıkları gençlere öğretmek" dedi.
Edebiyat öğretmeni Osman Nuri Sarı ise, "Yapılan araştırmalara göre her yıl Avrupa’da yaklaşık 5 bin gencin yasa dışı örgütlere katılıyor. Bazı gençler bu örgütlerin liderlerini kendilerine örnek alıyorlar. Bu kandırılmış gençlerin, tüm dünya için tehdit oluşturuyor. Bu proje ile gençleri çok geç olmadan etraflarındaki tehlikelere karşı uyarmak, terörizme ve şiddete çeken olguların ve kişilerin etkinliklerini bozmak, dünya barışına katkı sağlamayı öğretmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Edebiyat öğretmeni Emine Hicran Gökçe de ilk hedeflerinin terörün ve şiddetin barışı engellediği, gençlerimizin barış olgusundan gittikçe uzaklaştığı, savaş ve terörizm korkusu ile büyüdüğü günümüzde dünya uluslarını ortak isteği olan “barış’’ olgusunu sosyal ve kültürel paylaşımlarla gençlere anlatmak olduğunu söyledi.