Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına merhamet edilmemesi ve kripto isimlerin her yerden arındırılması gerektiğini söyledi.
Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Samsun Şube Başkanı Avukat Cihat Başerli ve yönetim kurulu üyeleri Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i makamında ziyaret etti. Misafirleriyle sohbet eden Başkan Genç, “15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına merhamet edilmemesi ve kripto isimlerinin her yerden temizlenmesi gerektiğini söyledi. Başkan Genç, Sayın Cumhurbaşkanımızın da uyarıları dikkate alınarak, FETÖ soruşması kapsamında kripto isimler kurumlardan ayıklanmalıdır” dedi.
Türkiye’de ne kadar ihanet şebekesi varsa bu hainlerden ülkenin arınması gerektiğini ifade eden Başkan Osman Genç, "Kurumlarımız, FETÖ/PDY terör örgütünün kripto isimlerinden arındırılmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız bazı uyarılarda bulundu. Bu uyarılar dikkate alınarak, masum ve kripto isimler ayırt edilerek, bu hain terör örgütüne mensup kim olursa olsun kripto isimler üzerine acımasızca gidilmelidir. Gerçekten bu hainlere merhamet edilmemelidir. Sadece demokrasi mitinglerinde bulunmuş olmak yetmez. Vatandaşlarımız da bildikleri kripto isimleri mutlaka devletimizle paylaşarak, gerçekten milletimizin ve devletimizin birliğine, bütünlüğüne, varlığına kasteden bu alçakların hak ettiği cezayı almaları noktasında katkıda bulunmalıdır" diye konuştu.
“Hainleri devlete bildirin”
Yıllardır kendisinin de FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele ettiğine işaret eden Başkan Osman Genç, "Biz 17-25 Aralık’tan itibaren bu FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Gittiğimiz her yerde halkımıza bu terör örgütünün amaçlarını, hedeflerini, ülkemize verdiği zararları anlattık ve anlatmaya da devam ediyoruz. Halkımızdan özellikle istiyorum. Kim olursa olsun, ne bağınız olursa olsun bu hain terör örgütüne mensup kim varsa devletimize bildirin. Ülkemizi bu hainlerden ancak hep birlikte temizleyebiliriz" ifadelerini kullandı.