Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Samsun FETÖ’cülerden temizlenmeli" çağrısını bu kez 18. sayısı çıkan "Canik Bülten" aracılığıyla yaptı.
Bültenin son iki sayısı 15 Temmuz ve FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadeleye ayrılırken, Başkan Osman Genç, "Bu Türk milletinin kurtuluş savaşıdır. Millet ve vatan düşmanlarıyla mücadelemizi diri tutmalıyız" dedi.
Canik Belediyesi tarafından her ay çıkarılan ve geçen sayısı 15 Temmuz darbe girişimine ayrılan Canik Bülten’in Ağustos sayısının kapağını, FETÖ/PDY terör örgütüyle verdiği mücadele ile dikkat çeken Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in "Samsun FETÖ’den temizlenmeli" çağrısı oluşturuyor. Her sayısı 30 bin adet basılan ve Samsun genelinde dağıtılan bültenin manşetinden bu çağrısını hatırlatan Başkan Genç, FETÖ mücadelesine engel olmaya çalışanların karşısında kendisini ve milleti bulacağını belirtirken, millet ve vatan düşmanlarıyla mücadelenin diri tutulmasını istiyor.
Önsöze de yer verilen bültende ayrıca Başkan Osman Genç’in 17-25 Aralık sonrası FETÖ/PDY terör örgütüyle yaptığı mücadele ve bu mücadeleyi anlatan ve basın organlarında yayınlanan haber kupürlerine de yer veriliyor. Bültende, "Hain temizliğinde herkese görev düşüyor" ve "FETÖ ile mücadelede yalnız kaldık" başlıklarıyla verilen haberlerde seslerinin daha da gür çıkmaya devam edeceğini belirten Başkan Genç, kendilerinin FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelelerinin 15 Temmuz’dan çok öncesine dayandığını ve 17/25 Aralık’tan itibaren hain örgütle mücadele içerisinde olduğuna işaret ediyor.
Terör örgütleriyle mücadelenin asla gevşetilemeyeceğine işaret eden Başkan Osman Genç, "Devletimiz bir yandan Suriye’de DAEŞ ve PYD ile mücadele ederken, içeride de yine FETÖ/PDY ve PKK ile bir mücadele içerisinde. Bu mücadele Türk milletinin kurtuluş mücadelesidir. Bu mücadelede her bir vatandaşımıza görev düşüyor. Millet ve vatan düşmanlarıyla mücadelemizi tek bir FETÖ/PDY veya başka bir terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar diri tutmalıyız. Bu işin şakası yok" diye konuştu.
Bültenden ’ihbar edin’ çağrısı
Mücadeleyi diri tutmak adına Canik Bülten’in son iki sayısını 15 Temmuz hain darbe girişimine ayırdıklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Devletimiz FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele ederken biz de mücadeleyi sıcak tutmak adına bültenimizde bu tür haberlere yer veriyoruz. Hem 15 Temmuz’un önemini halkımıza daha iyi anlatmak hem de bu hain terör örgütüyle mücadelede halkımızı daha da bilinçlendirmek istiyoruz. FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelede devletimizi yalnız bırakmamalıyız. Herkes akrabası, komşusu dahi olsa bu hain örgüte bağlı kim varsa devlete ihbar etmelidir" şeklinde konuştu.
Hain FETÖ/PDY terör örgütü ile 17/25 Aralık’tan sonra ilişkisi olan, bu örgüte sempati duyan herkesin onlar gibi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Biz yıllardır sürekli bu hainlerin temizlenmesi gerektiğini dile getiriyoruz. Hainlerle mücadelemizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz. Gittiğimiz her yerde halkımıza bu terör örgütünün amaçlarını, hedeflerini, ülkemize verdiği zararları anlattık ve anlatmaya devam ediyoruz. Bu mücadelemizle ilgili çalışmalarımız basınımızın arşivlerinde mevcuttur. Canik Bülten ile de bu mücadele çerçevesinde halkımıza mücadelenin önemini anlatıyoruz ve halkımızın da bu mücadeleye daha fazla katılmasını amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.