Canik Belediyesi, Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu’na konferans salonu kazandırdı.
Konferans salonunu açan Başkan Genç’e okul öğretmenleri doğum günü sürprizi yaptı.
Canik Belediyesi eğitime yatırım yapmaya devam ediyor. Bugüne kadar fiziki ve teknolojik yatırımlarla Samsun eğitimine 35 milyon liralık katkı sağlayan Canik Belediyesi, 10. konferans salonunu Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu’na yaptı. Daha önce okullara yaptığı 9 konferans salonunu hizmete açan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu’nda yapılan 80 kişilik konferans salonunu düzenlenen törenle açtı.
EĞİTİME 35 MİLYON LİRA YATIRIM
İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Okul Müdürü Ümmet Öngör, muhtarlar, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldığı açılış töreninde konuşan Başkan Osman Genç, "Bilginin en değerli sermaye olduğu 21. yüzyılda, çağa uygun bir belediyecilik yapıyoruz. Bir belediye olarak eğitime yatırım asli görevimiz olmamasına rağmen ilçemizde 2004 yılından bugüne kadar 8 milyon lirası teknolojik olmak üzere yaklaşık 35 milyon TL kaynak aktararak eğitim yuvalarımıza önemli yatırımlar yaptık. Hedefimiz şehrimizin eğitimde başarı çıtasını yukarılara taşımak" dedi.
HER OKULA KONFERANS SALONU
Canik’te eğitim çıtasının her geçen gün yükseldiğini ifade eden Başkan Genç, "Biz Canik’te bütün okullarımızın fiziki ve teknolojik ihtiyaçlarını gideriyoruz. Sadece Canik’te değil, diğer ilçelerimizde de okullarımıza önemli desteklerde bulunduk. Eğitime bu zamana kadar 35 milyon lira harcadık. Canik’te 12 yılda ilçemize 15 yeni eğitim yuvası kazandırarak eğitimde atılım gerçekleştirdik. İlçemizdeki okullarda daha önce öğrencilerimizin etkinlik yapabileceği bir salon yoktu, şimdi her okulumuzda konferans salonu var. Okullarımızın sağlıklı ortamlarda olması çocuklarımızın iç dünyalarını, bakışlarını geliştiriyor" diye konuştu.
EĞİTİM EN ÖNEMLİ MESELE
Samsun’da her okulda konferans salonu, kütüphane, kapalı spor salonunun olması gerektiğine işaret eden Başkan Genç, "Gençler için ne yapsak azdır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz yavrularımızın en iyi şartlarda yetişmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Okullarımıza akıllı kütüphaneler, konferans salonları kazandırıyoruz. Bunlar okullarımızın olmazsa olmazları. Şehrimize bu yönde tam donanımlı okullar kazandırmalıyız. Eğitim-öğretim milletlerin en önemli meselesidir. İhmal edilmemesi gereken öncelikli hizmet alanıdır. Biz de, yerelde eğitim ve öğretim alanında önemli hizmetlere imza atıyoruz" ifadelerini kullandı.
BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu da, Canik’in eğitimi önemseyen bir Belediye Başkanına sahip olduğu için şanslı olduğunu belirterek, "Başkanımız eğitim konusunda çok hassas. Bütün okullarımızın fiziki ve teknolojik eksikliklerini gideriyor. Kendisine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Ümmet Öngör ise, "Okulumuzun konferans salonu yoktu. Öğrencilerimiz etkinliklerini yapamıyordu. Tiyatro, dans gibi sanatsal faaliyetler yapamıyorduk. Başkanımız okulumuza çok güzel bir konferans salonu kazandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz" açıklamasını yaptı.
GENÇ’E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Konuşmaların ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, eğitime yaptığı katkılardan dolayı Başkan Osman Genç’e teşekkür plaketi verdi. Açılış töreninin ardından salonda ilk etkinlik Anneler Günü’ne özel yapıldı. Anneler Günü etkinliğinde minik öğrencilerin tiyatro ve dans gösterileri ile okudukları şiirler, izleyenleri büyüledi. Etkinlikte ayrıca büyük özveri ve gayretle engelli çocuğuna bakan, karşılıksız sevginin en güzel örneği olan Nazmiye Akbulut Yılın Annesi seçildi. Başkan Genç, Yılın Annesine plaket verdi. Etkinlik sonunda ise, okul öğretmenleri Başkan Genç’e doğum günü sürprizi yaptı. Başkan Genç, kendisi için hazırlanan pastayı keserek, doğum gününü unutmayan öğretmenlere teşekkür etti.