AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti’nin 15. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamasında "Milletin bağrından çıkarak, millet adına siyaset yapmayı düstur edinmiş olan AK Parti, 15 yıldır Türk siyasi hayatına damga vurmuştur” dedi.
Başkan Göksel açıklamasında “Vesayet rejimlerine alışılmış, provakasyon ve kışkırtma gayretleri sonucunda istikrarsızlığın olağan hale geldiği, parti kapatmaların Türkiye’nin alışkanlıkları arasına girdiği, millete rağmen siyaset yapma gayreti içerisinde olanların her 10 yılda bir; dayatmayla, zorla ve her türlü baskıyla devleti ve milleti tarumar ettiği bir Türkiye’de sessiz yığınların sesi olarak ortaya çıkan AK Parti, bugün 15. yaşını kutluyor. Her türlü desise, oyun ve hile bir yana; her türlü alaşağı etme çabaları bir yana; her türlü iftira ve haksız yakıştırmaların varlığı bir yana; son olarak ve hepimizin malumu 15 Temmuz FETÖ/PDY hain darbe ve ihanet girişimine de tanık olan bu aziz ülke; son 15 yılda başarılamaz denen her ne varsa başarmıştır. Halledilemez denen her ne sorun varsa çözüme kavuşturmuştur. Onarılamaz denen hangi çatlak varsa onarmış; ’olmaz, mümkün değil!’ denen onlarca sıkıntıyı bertaraf ederek Türkiye’yi 2023 hedeflerine kilitlemiştir. Zaten şer güçlerin hazımsızlığı da bundandır. Çok değil daha 1 ay öncesi kadar yakın bir zamanda; son dönemin post-modern vb. bütün popüler tabirlerini de yetersiz bularak, bilfiil darbe teşebbüsüne kalkışan hainlerin amansız saldırılarına maruz kalan Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti ve ona yürekten bağlı aziz milletimiz, nasıl ki bu hain teşebbüs başarıyla püskürtülmüşse, bundan sonra da gerçekleşebilecek her türlü iç ve dış ihanet şebekelerinin eylemlerine karşı yine dimdik duracak; tüm sevenleri ve teşkilat mensupları ile Türkiye için mücadele etmeye devam edecektir” diye konuştu.
Göksel sözlerine şöyle devam etti: “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu özel günlerde, yaşadığımız tecrübelerin de yol göstericiliğiyle daha sıkı kenetlenmenin, kardeş olmanın önemini millet olarak bir kez daha idrak ettik. Diliyorum ki; önümüzdeki süreçte de millet olarak bir ve beraber olmanın olumlu sonuçlarını hep birlikte görelim ve tüm dünyaya Türkiye’nin gücünü ve kudretini gösterelim. Bu duygu ve düşüncelerle; mensubu bulunduğumuz AK Parti’nin 15. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor; geçmişten bugüne tüm demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken; demokrasinin yüceltilmesi adına varlığını ortaya koyan aziz milletimiz önünde saygıyla ve hürmetle eğiliyorum.”