Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İletişim Fakültesi tarafından 9-11 Mayıs tarihleri arasında "İletişim Şenliği" kapsamında İFGİ Haber ve Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.
OMÜ İletişim Fakültesi Genç İletişimciler (İFGİ) Haber ve Fotoğraf Yarışması’nda ödüller sahiplerine verildi. Fakültenin konferans salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Basın İlan Kurumu Samsun İl Müdürü Mustafa Bayraktar, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Ferşat Kolbakır ve Prof Dr. Hasan Gümüş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üniversite öğrencileri katıldı.
Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurdan Öncel Taşkıran, “İletişim Fakültesi öğrencilerinin önünü açmak, gelecekteki günlerine umutla bakmalarını sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenlemeyi düşündük. Öğrencilerimizin Genç İfade adıyla yayınlanan gazetede yaptıkları her türlü çalışmayı hepsinin ayrı ayrı tecrübeleri bulunan jüri üyeleriyle değerlendirdik. Sonuçlara göre dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini takdim edeceğiz. Ben öğrencilerimin hepsine başarılar diliyorum” dedi.
Dekan Taşkıran’ın ardından konuşan OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, “Bundan yaklaşık 4-5 yıl öncesinde burada üniversitemizin ilk kampüsünün oluşacağı günlerde hiç kimse bu işe sıcak bakmıyordu. Çarşamba’da bu türde akademik bir yapılanmanın gerçekleşmesi hayaldi. Ancak hayalin gerçekleştirmek için çok büyük çabalar sarf edildi. Çarşamba büyük bir ilçe. Yavaş yavaş Çarşamba ve Samsun arasındaki mesafe kapanıyor. İlerleyen günlerde raylı sistem ile ulaşım başladığı anda İletişim Fakültesi’nde iletişim ile ilgili bütün sorunlarını ortadan kaldıracak” ifadelerini kullandı.
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar da yeni bir üniversite olmanın getirdiği etkilerle sıkıntıların oluşabileceğine dikkat çekerek, “Yeni kuruluyor olmanın zorlukları kadar avantajlarıyla, faydalarıyla da karşılaşıyoruz. Bilindiği üzere Ondokuz Mayıs Üniversitesi 40. yılını kutladı. O zamanın şartlarından bugünün şartlarına gelindi. İnşallah bizler daha fazlasını yaparak ilçemize ikinci bir üniversiteyi daha kazandıracağız” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından haber ve fotoğraf dallarında dereceye giren üniversite öğrencilerine ödülleri takdim edildi. Ödül törenin ardından öğrenciler ve protokol üyeleri hatıra fotoğrafı çektirdiler. Fotoğraf çekiminin ardından verilen ikramla birlikte program son buldu.