Hedef Halk gazetesi, Samsun merkezli olmak üzere 9 ilde yayın hayatına başladı. Karadeniz’den Ankara’ya kadar bölgenin sesi olan Hedef Halk, bir ilke imza attı.
Samsun, Ankara, Ordu, Giresun, Sinop, Amasya, Tokat, Çorum ve Kırıkkale illerinin sorunlarını Ankara’ya taşıyacak olan Hedef Halk gazetesi, TBMM’de de bölge milletvekilleri ve hükümet temsilcileri ile siyasetin önemli isimlerine günlük olarak ulaşmaya başladı.
Hedef Halk gazetesi Genel Yayın Yönetmeni A. Yener Cabbar, gazetelerinin Samsun’un yanı sıra Ankara ve diğer 7 ilde de okuyucularıyla buluştuğunu söyledi. ’Karadeniz’in Başkent’teki sesi olmayı hedeflediklerini anlatan Cabbar, “Hedef Halk, Sabah gazetesi Ankara tesislerinde basılıyor ve yüksek kalite baskısıyla da dikkat çekiyor. Ankara’dan dağıtım ağı başlayan gazete, son nokta olarak Giresun’a kadar tüm Turkuaz bayilerinde okuyucusuyla buluşuyor. Hedef Halk’ın bu açılımı bölgesinde ve toplamda 9 ilde olmak üzere Ankara’ya kadar uzanan bir yerel gazete olarak Türkiye’de ‘ilk olma özelliğini’ taşıyor” dedi.
A. Yener Cabbar, Karadeniz’le ulaşım, ticaret, kültür, eğitim ve sağlık olarak birbirleriyle ilişkili olan illerin sorunlarının ortak olduğunu, çözüm yollarının da birlikte bulunabileceğini belirterek, "Kendimize bir yol haritası çizdik. Bunu yaparken Samsun, Sinop, Ordu ve Giresun gibi illerin yanı sıra komşumuz olan Amasya, Tokat ve Çorum ile Başkent’in arka bahçesi konumunda olan Kırıkkale’yi de dahil ettik. Misyonumuz, bu bölgenin gelişmesi için ortak ses olabilmek ve ortak çözümler üretebilmektir. Bölgenin sesinin Başkent’e ulaştırılmasını amaçlıyoruz. Hedefimiz ise bir süre sonra il sayısını artırmak. Öncelikle tüm Karadeniz Bölgesi olabilir" diye konuştu.