Samsun’un Bafra ilçesi Hıdırellez Mahallesi’nde “Hıdırellez Şenliği” gerçekleştirildi.
Bafra Kaymakamlığı ile Hıdırellez Muhtarlığı iş birliği ile düzenlenen ve vatandaşların ilgi göstermediği Hıdırellez Şenliği protokol tarafından kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şenlikte Mahalle Muhtarı Erdoğan Bölük tarafından yapılan açılış konuşmasında “5 Mayıs Perşembe günü bir şehidimizi daha yüreklerimize gömdük. Onun için buruk bir halde Hıdırellez programını kutluyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Zihni Şahin “Perşembe günü büyük bir acıyı paylaştık. Böyle bir acıyı paylaştığımızda, toplum olarak, millet olarak yapacağımız bazı programlarda moral kazandırmanın etkisi kalmadı. Biz de belediye olarak düzenlediğimiz Hıdırelez programını iptal ettik. Şehitler saygı gördüğünde, unutulmadığında ölmez. Aksi takdirde şehitler unutulduğunda ölür. Bafra şehidine sahip çıktı ve on binler katıldı. Bu bizi çok duygulandırdı. Bekir Anıl Erdal’ın şahsında bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Ailelerine de başsağlığı diliyorum. Bu terör belasından da tez zamanda kurtuluruz diye de dua ediyorum. Hıdırellez halkımız tarafından kendiliğinde kutlanan bahar bayramı. Şehidimizin Bafra’ya gelmesiyle gölgelendi ve sönük bir şekilde hayata geçti bugünde burada katılım eksik. Önemli olan bu olayın gerçekleşmesidir" diye konuştu.
Kaymakam Halis Arslan, "Şehitlerimizin mekanları cennet olsun diyorum. Bugün aslında içimiz buruk ama şunu biliyoruz ki bu vatan, bu cennet vatan cennet yapılmaya layıktır. İşte o zaman şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Onun için yurt sevgisi ona hizmet götürür. Vatan borcu çalışmakla ödenir. O şehitlerimiz vatana borçlarını canlarıyla ödediler. Biz de hayatta yaşayanlar olarak bu vatana borcumuzu çalışarak ödeyeceğiz. Çok çalışacağız ve işte o zaman şehitlerimiz bir kes daha rahmetle anılacak. Bu vatan kötü niyetlilerin, hainlerin, bölücülerin emellerine kesinlikle teslim olmayacak. Bu vatan Atatürk’ün gösterdiği hedefte durmadan, yorulmadan çalışarak muasır medeniyetleri batının üzerine mutlaka çıkacaktır. Bu inanç bizde var. Bu bakından bu tür geleneklerimizi, göreneklerimizi yaşatmamız, bu tür etkinlikleri yapmamız, şenlik değil, eğlence değil bir duadır, bir yakarıştır. Biz buraya dua etmek için geldik. Bereket dilemek için geldik, ürünlerimizin bol olması için geldik. Bu ürünlerimizi kazasız belasız elde etmek için geldik” şeklinde konuştu.
Kaymakam Halis Arslan ve Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından yakılan ateşin üzerinde atlayan protokol üyeleri daha sonra yumurta tokuşturdu. Yumurta tokuşturma sonunda Belediye Başkanı Zihni Şahin birinci oldu. Kaymakam Arslan ve Belediye Başkanı Şahin günün anısı olarak Hıdırellez Mahallesi’nin en yaşlı vatandaşı 86 yaşında ki İsmail Karataş’a hediye verdi.
Bafra Halk Eğitim Merkezi Tekvando hocası Hakan Emirzeoğlu’nun kursiyer öğrencilerinin gösterisi beğeni kazandı. İlçe Müftüsü İsmail Çiçek’in yaptığı duanın ardından J-Hıdırellez şenliği yapılan ikramla son budu. Düzenlenen şenliğe İlçe Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Hakan Arıkan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Aytaç Akın, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyeleri, daire amirleri ve çok az sayıda vatandaş katıldı.