OMÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerini Atakum Belediyesi Kilitli Taş Parke Tesisi’nde ağırlayan Başkan İshak Taşçı, mühendis adayı gençlere çalışmaları anlattı, ilk baretlerini hediye etti.
Atakum Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği program kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Atakum Belediyesi Kilitli Taş Parke Tesisi’ni gezdi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, mühendis adayı öğrencilere tesislerde gerçekleştirilen çalışmaların aşamalarını anlattı.
OMÜ’lü mühendis adaylarına inşaat mühendisliğinin önemini anlatan ve kendisi de inşaat mühendisi olan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “İnsanın barınma ihtiyacı duyduğu andan bu yana inşaat mühendisliği önemli bir unsur olan inşaat mühendisliği, yeni yaşam alanlarının oluşması noktasında son derece önemlidir. Türkiye’nin nüfusu arttıkça konut ve dolayısıyla her türlü üst ve alt yapı hizmetleri ihtiyacı da artmaktadır. Bu anlamda üzerinizde büyük bir sorumluluk var. Dünyanın en eski mesleklerinden birisi olan inşaat mühendisliği son derece önemlidir. Gerektiğinde dağ başında, mahrumiyet bölgelerinde, toz, toprak, çamur, yağmur, soğuk, sıcakta, genelde yoğun tempoda gece geç saatlere kadar çalışacağınız anlar gelecek. Ama sonuç itibariyle bir eseri ortaya çıkartmış olacaksınız. Sizleri zor ama önemli bir iş hayatı bekliyor” dedi.
Öğrencilere Atakum Belediyesi Kilitli Taş Parke Tesisi hakkında bilgi veren ve çalışmaların aşamalarını anlatan Başkan Taşçı, “İlçemizin en önemli sorunlarından birisi, hızlı yapılaşmanın da etkisiyle yol sorunuydu. Bu sorunun çözümü noktasında hızlı bir çalışma ile geride bıraktığımız süreçte, 200 bin metrekare taş parkeyi sokaklarımıza döşedik. Sıcak asfalt döküm çalışmalarında 150 bin metrekare alana ulaşılırken, bu rakam sathı kaplama yol çalışmalarımızda 180 bin metrekareyi geçmiştir. Asfalt çalışmalarına göre yüzde 40’lık bir tasarruf sağlayan bu tesisin toplam maliyeti 2 milyon TL’dir. Yüzde 40’lık oran ile yılda 1 milyon TL tasarruf sağlayan tesisimizde günde 30 bin adet kilitli taş parke üretilmektedir” şeklinde konuştu.
TÜGVA Samsun İl Temsilcisi Hakan Durmuşoğlu ile TÜGVA yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı programda Başkan Taşçı, öğrencilere ilk baretlerini hediye etti. OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle uzun süre sohbet eden Başkan Taşçı, daha sonra mühendis adayı gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.