İlkadım Belediyesi 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Park’ında, ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri trafik eğitimini eğlenerek alıyor.
Derebahçe Mahallesi’nde bulunan İlkadım Belediyesi 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda 04-09 yaşları arasında binlerce çocuğa uygulamalı trafik eğitimleri veriliyor. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görevli trafik polislerinden trafik kuralları hakkında eğitim alan minik öğrenciler, daha sonra uygulamalara katılıyor. Minikler, akülü araç kullanarak öğrendiklerini pekiştiriyor.
Eğlenceli trafik eğitimi
İlkadım Belediyesi 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı eğitim alan bir anaokulu öğrencileri hem teorik hem pratik eğitimlerle trafik kurallarını öğreniyor. Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro görevlisi Selahattin Uzun’un verdiği teorik eğitimden sonra çocuklar edindikleri trafik bilgilerini akülü araçlarla pratik olarak uyguluyorlar.
Küçük yaşlarda trafik kurallarını öğreniyorlar
Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda minik yavrulara trafikte neler yapmaları gerektiğini öğretmeye çalıştıklarını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Yaya olarak trafik kazasına karışan her 4 kişiden biri çocuktur. Bu yaştaki çocuklarımıza trafik bilincinin oluşması için trafik eğitim pistimizde önce teorik eğitim, ardından ışıklarda nasıl hareket edilir, karşıdan karşıya nasıl geçilir, anne ve babayla çarşıda gezerken çocuğun hangi tarafta olacağı konusunda uygulamalı eğitimler veriyoruz. Ülkemizde trafik kazalarında maddi zarar ve insan kaybımız çok. Bunu önlemek, çocukları geleceğe hazırlamak için böyle bir çalışma yapıyoruz. En güzel trafik eğitiminin de minik yavrularımıza verilen bu eğitimlerin olduğunu biliyoruz” dedi.