İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yeni evlenen çiftlere Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye ediyor.
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile 22. Dönem AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Kurt’un da nikah şahitliğini yaptığı Fatma ve Ender çiftinin nikahını Başkan Tok kıydı. Genç çifte ömür boyu huzur, saadet ve mutluluk dolu bir yaşam dileyen Başkan Tok, yeni çiftlere Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı etti.
Evliliğin önemli bir müessese olduğuna dikkat çeken İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "Evlilik, toplumun en küçük yapısı olan ailenin oluşumunda çok önemli bir kurumdur. Kur’an ve sünnete baktığımızda aile ve evlilik bir sosyal müessesenin temelinin atıldığı önemli bir adımdır. Bu yapının sağlam temellere oturtulması karşılık, sevgi ve saygıya bağlıdır. Bu yapının korunması için eşlerin birbirinin eksiğini tamamlaması, sevgi, şefkat ve merhametli olmaları gerekmektedir. Aile yuvası bir mescittir. Çünkü peygamber efendimiz ‘Evlerinizi kabristana çevirmeyin.’ diyor. İbadetlerin yapılmadığı, namazın kılınmadığı evler, kabristan gibi harabeye çevrilmiştir. Aile yuvaları birer huzur evleri gibidir. İnsanların içinde huzur bulduğu evlerdir. Burada kadın kocasının cennetine vesile olabilecek, koca da hanımının cennetine vesile olabilecek. Bir dayanışma içerisinde ailenin devamı sağlanmaya çalışılmalıdır. Koca eşine karşı olan sorumluluğunu, kadın da kocasına karşı olan sorumluluğunun farkında olmalıdır" dedi.
Başkan Tok, konuşmasının ardından Fatma ve Ender çiftinin nikahını kıyarak çiftin hayatlarını birleştirdi. Evlilik cüzdan takdiminin ardından Başkan Tok, yeni çifte Kur’an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.