İlkadım Belediyesi ve Samsun Lokantacılar Odası tarafından AB desteği alınarak açılan ‘Mesleki Eğitim Mutfağımdan Geçiyor (MEMGE)’ kursunda başarılı olan 10 kursiyere çeşitli hediyeler verildi.
Genç İstihdamı Destekleme Projesi kapsamında İŞKUR iş birliği ile AB desteğiyle birlikte Aşçı, Pastacı, Pideci ve Garson Yetiştirme Kursu’nun çalışmaları devam ediyor. MEMGE projesi kapsamında aşçılık, pastacılık, pideci ve garsonluk eğitimlerini alan kursiyerlerden bu ay dereceye giren 10 kursiyere plaket ve kaftan hediye edildi.
Hediye töreninden önce konuşan Samsun Lokantacılar Tatlıcılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Balcı, AB’den destek alarak çok önemli bir işi başardıklarını ifade ederek bütün Samsunluları projeye destek vermeye davet etti.
Daha sonra söz alan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, bu projenin tamamlanmasıyla Türkiye’nin en büyük eleman ihtiyacı olan hizmet sektörünün kalifiye elemanlara kavuşacağını söyledi.
Kursiyerlere ödüllerini verdikten sonra konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “Çok kıymetli kursiyerlerimizi ve projede emeği geçen herkesi çok tebrik ediyorum. Çünkü onlar çok önemli bir eksikliği tamamlayacaklar. Hizmet sektöründe en büyük eksiklerden birisi eleman eksikliğidir. Bu proje, en büyük eksikliği giderme noktasında çok önemli. Bizim de Büyükşehir Belediyesi olarak bu projede katkımız olduğu için çok mutluyuz” dedi.
Tok: “Türkiye’nin hizmet alanındaki açığını kapatmak istiyoruz”
Samsun ve Türkiye için örnek bir projeye imza attıkları için çok mutlu ve gururlu olduklarının altını çizen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bugün burada olmaktan son derece mutluyum. Her gün bir yerlerdeyiz ama buraya severek ve koşarak geliyoruz. Çünkü burada ülkemizin son zamanlarda ihtiyaç duyduğu kaliteli kalifiye elemanların yetişmesi noktasında çok önemli bir projenin alt yapısı olan bir mekandayız. İlkadım Belediyesi olarak buranın bir paydaşı olmaktan büyük gurur duyuyoruz. İnanıyorum ki burada bundan sonrada şimdikinin 3-5 katı daha kalifiye eleman yetişecek. Samsun ve Türkiye’nin ihtiyacı olan hizmet alanlarında açığı kapatmış olacak. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum, katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ayrıca 2 günlüğüne kursiyere bazı teknikler göstermek için gelen ünlü pasta-börek tasarımcısı ve televizyon programı sunucusu Gülenay Yüce, böyle önemli bir kursa katkı vermekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.
Programa ayrıca Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol, oda başkanları, davetliler ve kursiyerler katıldı.
Program, başarılı tüm kursiyerlere hediyelerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından yapılan ürünlerin kontrol edilmesiyle son buldu.