Samsun’un Bafra ilçesi Gökçeağaç köyünde geleneksel olarak yapılan “5. Karadede Panayırı” yoğun ilgi gördü.
Panayıra Bafra Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar ve yüzlerce vatandaş katıldı. Her yıl gelişerek büyüyen, tarihi, Osmanlı’ya kadar uzanan Karadede Panayırı’na katılım bu yıl had safhada oldu. Bafralılar, havanın zaman zaman kapanmasına, yağmur ve çise bırakmasına rağmen hafta sonunu Karadede Panayırı’nda geçirdi.
Samsun Ekolojik Bisiklet Derneği üyeleri Samsun’dan bisikletler ile geldi ve panayır alanında kamp kurdu. Yaklaşık 15 çadır kuran bisikletliler akşam kamp ateşi etrafında müzik eşliğinde eğlendi. Yüzlerce vatandaşın katıldığı panayır alanında semaverler yandı, mangallar tüttü, çocuklar ve yetişkinler gönüllerince eğlendi.
Bafra Havacılık Kulübü panayıra paramotor gösterisi ile destek verdi. Pilot Turgut Sivaslı paramotor ile panayır alanının üzerinden yaptığı uçuşlar ile halkın heyecanlı ve keyifli dakikalar geçirmelerini sağladı. Ekobid üyesi Alp Şahin, dron olarak adlandırılan uzaktan kumandalı hava aracı ile panayır alanının çekimlerini yaptı.
Günün programı geleneksel yemek yarışmasıyla başladı. Birbirinden leziz yemeklerin sergilendiği yarışmada, su böreği ile Hamide Keleş birinci, keşkek ile Saliha Kapusuz ikinci, dolma ile Şaziye Kocabaş üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.
Konserle devam eden şenliklerde Grup Komaçini ve Rüya Kılıç’ın söylediği şarkılar ile gönüllerince eğlendi. Yerel sanatçıların ardından yapılan ağalık seçimini Ali Rıza Varol 13 bin liraya kazandı.
Ağalık ihalesinin ardından Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖKDER) Başkanı Turgut Demir bir teşekkür konuşması yaptı. Başkan Demir, “Öncelikle bizleri burada yalnız bırakmadığınız için sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Geçen sene bazı aksaklıklar yüzünden bir arada olamadık. Yağmurlu bir hafta geçirdik acaba bugünü etkileyecek mi yağmur yağacak mı diye endişelendik. Ama bakıyoruz ki bugün açan güneş hepimizi yüzüne şu anda vuruyor. Bizleri bu çalışma kapsamında yalnız bırakmayan arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizleri burada yalnız bırakmayarak burada olan vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Konuşmalar Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ile devam etti. Başka Zihni Şahin, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Şahin, yaşanan süreç sonrası halkın moralinin iyi olduğunu, Bafralıların piknik alanlarını doldurduğunu ifade etti. Başkan son olarak Karadede kültürünün yaşatılmasından dolayı GÖKDER yönetimine teşekkür etti.
Bafra Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından geniş güvenlik önlemlerinin aldığı panayır ünlü arabesk sanatçısı Hakkı Bulut’un sahne alması ile son buldu.