Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Terme Miliç sahili doğal güzelliği, berrak denizi ve içerisindeki ahşap yapılarıyla ziyaretçilerine görsel ziyafet sunuyor.
Samsun’un Terme ilçesi Miliç sahili, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın talimatı doğrultusunda yapılan proje ile yeniden hayat buldu. Turizmde büyük iddia taşıyan ve Ege sahillerini aratmayan Miliç sahili önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılarak vatandaşların hizmetine sunulacak. İçerisinde eksiklikleri olmasına rağmen şu an bile binlerce vatandaş tarafından ziyaret edilen Miliç sahili ve Tesisleri özellikle yabancı turistlerinde büyük ilgisini çekiyor.
"Miliç Türkiye’nin yeni turizm beldesi olacak"
Miliç’in turizmde oldukça iddialı bir yere sahip olacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Turizm bölgesi olan Ege sahillerimizde ne varsa Samsunumuzda da olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz turizm yatırımlarımız ile Miliç, Türkiye’nin yeni turizm beldesi olacak" dedi.
Ahşap yapıları, doğa ve deniz üçlemesinin iç içe olduğu Miliç, özellikle berrak deniziyle ilgi görüyor. İçinde kafeteryalar, duş alanları, tuvaletler, büfeler, mescit, bisiklet, gezi ve taşıt yolları ve ahşap Terme Evi ile tam bir sosyal tesis haline gelen Miliç, aileleriyle birlikte tatil yapmak isteyenlerin vazgeçilmez adresi olacak.
Berrak bir deniz ve yemyeşil bir doğa
Tesisin içerisine yerleştirilen nazar boncuğu şeklindeki Terme Miliç yazısı fotoğraf tutkunlarından da büyük ilgi görüyor. Ailesiyle birlikte Miliç’e gelen Ahmet Yavuz isimli tatilci, tesise sabah erken saatte geldiklerini ve kuş sesleriyle cıvıl cıvıl bir ortamın kendilerini karşıladığını belirtti. Yavuz, denizi, doğası ve tesisin içindeki dokusuyla Miliç’in sanki cennetten bir köşe olduğunu belirterek, "İyi ki buraya gelmişiz. Huzurlu bir gün için oldukça ideal bir yer" diye konuştu.