Kavak Belediyesi ve Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen okullar arası turnuvalarda derece elde eden takımlara Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu anasına ödülleri dağıtıldı.

Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen ödül dağıtım törenine Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

KADEF Başkanı Yılmaz Karagöz yaptığı konuşmada, “Biz Kavaklılar Yaşar Doğu gibi güreş dehasının vermiş olduğu sorumluluğu farkındayız. Milletimizin örnek aldığı ve gençliğin kahraman olarak gördüğü bu büyük spor adamı için ardından söylenenler ancak deryada bir damla niteliğindedir. Zor zamanlarda ortaya çıkan bu kahraman dünyaya ‘Türk gibi kuvvetli’ sözünü birkez daha hatırlatmıştır. Onun şampiyonlukları hem ülkemizde hem de dünya spor tarihine zafer olarak geçmiştir” dedi.

Şehit çocuğu olan Yaşar Doğu’nun yaşamını ve adına düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi veren Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “İlçemizde bundan sonra güreş etkinliklerini Yaşar Doğu’nun doğduğu mahalle olan Emirli Mahallesi’nde yapacağız. Kavak ilçemizdeki güreş eğitim merkezinde kurulduğu günden beri 151 Türkiye birincisi, 74 Türkiye ikincisi, 149 Türkiye üçüncüsü çıkmıştır. Ayrıca 10 tane Avrupa şampiyonu, 7 tane Avrupa ikincisi, 8 tane de Avrupa üçüncüsü çıkmıştır. 3 tane dünya şampiyonu, 2’şer tane de dünya ikincisi ve üçüncüsü çıkmıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından okullar arası turnuvalarda güreşte dereceye giren Kavak Güreş Okulu Takımı ve Kavak Yaşar Doğu Spor Kulübü Tekvando Takımı, futbolda Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi genç kızar ve erkekler takımı, basketbolda İlkadım Atatürk Ortaokulu, Kampüs Koleji, hentbolda Gülsüm Sami Kefeli Ortaokulu, Gülizar Hasan Yılmaz Spor Lisesi, futsalda Adnan Ölmez Ortaokulu, Osmangazi İmamhatip Ortaokulu, Sema Cengiz Büberci Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Voleybolda 23 Nisan Ortaokulu, Özel Şahinoğlu Koleji spor takımlarına Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Efsane Güreşçi Yaşar Doğu anısına protokol tarafından ödülleri verildi.

Ayrıca Hedef Halk Gazetesi Spor Müdürü Davut Aktaş, Haber Gazetesi Spor Müdürü Muhammet Çavuşoğlu, Gazeteci-Yazar Ahmet Seven ve İsmail Kılıçaslan’da özel ödülleri verildi.