Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen tirit yemeği programında Kavaklılar birlik mesajları verdi.
Samsun İlkadım Gazi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa AK Parti 22. Dönem Samsun Milletvekili Mehmet Kurt, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti Kavak ilçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, efsane güreşçi Yaşar Doğu’nun oğlu Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, KADEF Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Program tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Kavak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, "Birlikteliğimizi ve beraberliğimizi bozmaya çalışan terör örgütlerine verilebilecek en güzel cevap işte bu kalabalığın, dayanışmanın, mutluluğun resmidir. Bugün burada kaz tiridi yemeği adı altında toplanmamızın da asıl esprisi, birlikte olmamıza vesile olmasıdır. Tirit yemeği nasıl istiyorsanız öyle yenir. Fakat asla yalnız yenmez. Tek başına yenmez. Bu akşam burada yaşadığımız huzur mutluluk ve tarifsiz sevinç sizlerle birlikte olmamız bir araya toplanmamızdır" dedi.
Kavak Dernekler Federasyonunun daima yanında olduklarını belirten Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ise, "Birlikteliğin ve beraberliğin simgesi olan Derneklerimize desteğimiz her zaman tamdır. KADEF, birlikteliğimizi ve beraberliğimizin daim kalması için bu tür organizasyonlarda bizleri buluşturmaya devam etmektedir. Bu olay tartışmasız biz Kavaklılar için çok güzel bir duygu. Çünkü nerede olursanız olun Kavaklılar birliktelikten asla vazgeçmemiştir. Konu her ne olursa olsun omuz omuza olmayı başarmıştır. Ayrıca bir sağlıkçı olarak şunu da belirtmem gerekiyor ki kaz etinin vücudumuza faydası çoktur. Kavak bizim için ne kadar önemliyse gurbetteki hemşehrilerimiz içinde o kadar önemlidir bunun bilincinde olmaya ve ilçeye yaptığımız çalışmaları bu düşünceye göre yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.